Zuc­chi­nis­pa­get­ti med ärt­pesto och sol­tor­ka­de toma­ter

Spa­get­ti av zuc­chi­ni är både gott, enkelt och ett roligt sätt att ersät­ta oli­ka typer av pas­ta. Här är ett lätt­la­gat recept med en god och smak­rik pesto med grö­na ärtor.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_1193.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1193.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1193.mangd) } ${ receptData.blockId_1193.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1193.mangd) } ${ receptData.blockId_1193.ingrediens } 1 dl frysta gröna ärtor
  • ${ receptData.blockId_1194.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1194.ingrediens } 1 -- zucchini
  • ${ receptData.blockId_1195.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1195.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1195.mangd) } ${ receptData.blockId_1195.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1195.mangd, receptData.blockId_1195.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_1196.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1196.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1196.mangd) } ${ receptData.blockId_1196.ingrediens } 0.25 dl pumpakärnor
  • ${ receptData.blockId_1197.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1197.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1197.mangd) } ${ receptData.blockId_1197.ingrediens } 0.25 -- kruka basilika CityGross
  • ${ receptData.blockId_1198.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1198.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1198.mangd) } ${ receptData.blockId_1198.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1198.mangd) } ${ receptData.blockId_1198.ingrediens } 0.50 msk pressad citronsaft
  • ${ receptData.blockId_1199.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1199.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1199.mangd) } ${ receptData.blockId_1199.ingrediens } 0.25 dl olivolja
  • ${ receptData.blockId_1200.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1200.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1200.mangd) } ${ receptData.blockId_1200.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_1201.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1201.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1201.mangd) } ${ receptData.blockId_1201.ingrediens } 1 krm svartpeppar

Tillbehör

Soltorkade tomater


Gör så här:
Tina ärtorna. Skölj zucchinin och hyvla den i tunna skivor med en potatisskalare eller använd en grönsakssvarv om du har en sådan.

Skala vitlöken och skär den i mindre bitar. Mixa ärtor, pumpakärnor, basilika, citronsaft, vitlök och olivolja till en röra. Om du vill ha den lösare kan du späda med lite vatten. Krydda med salt och peppar. Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner zucchinin snabbt i det kokande vattnet.

Blanda zucchinin med ärtpeston och massera den gärna lite så att zucchinin mjuknar.

Tips!

Gör gärna dubbelsats av ärtpeston, den håller flera dagar i kylskåpet.

Perfekt tillbehör till sallad eller som dipp till grönsaksstavar.

Lägg upp på tallrikar och toppa med soltorkade tomater och pumpakärnor.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 810,15
Energi kcal: 193,19
Fett: 16,07g
Mättat fett: 2,59g
Kolhydrater: 6,75g
Sockerarter: 4,32g
Fiber: 3,05g
Protein: 4,41g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information