Mat­fi­lo­so­fi från Oki­na­wa och recept från Nor­den – att äta okinor­diskt är att äta gräns­löst. Lägg till muf­fins med ingre­di­en­ser från hela värl­den, så blir det rena FN-mötet i köket. Eftersom de inne­hål­ler mind­re soc­ker finns det bara en sak att säga: världsklass!

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_2959.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2959.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_2959.mangd, receptData.blockId_2959.ingrediensPlural, ) } 1 -- citron saft + skal
  • ${ receptData.blockId_2960.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2960.ingrediens } 15 -- torkade katrinplommon eller 8 dadlar (mjuka)
  • ${ receptData.blockId_2961.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2961.ingrediens } 3 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_2962.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2962.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2962.mangd) } ${ receptData.blockId_2962.ingrediens } 2 tsk vaniljsocker
  • ${ receptData.blockId_2963.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2963.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2963.mangd) } ${ receptData.blockId_2963.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2963.mangd) } ${ receptData.blockId_2963.ingrediens } 0.50 st finriven zucchini
  • ${ receptData.blockId_2964.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2964.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2964.mangd) } ${ receptData.blockId_2964.ingrediens } 2 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_2965.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2965.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2965.mangd) } ${ receptData.blockId_2965.ingrediens } 2 dl mandelmjöl
  • ${ receptData.blockId_2966.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2966.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2966.mangd) } ${ receptData.blockId_2966.ingrediens } 1 dl havregryn
  • ${ receptData.blockId_2967.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2967.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2967.mangd) } ${ receptData.blockId_2967.ingrediens } 2 tsk bakpulver
  • Vallmofrön

Gör så här:

Sätt på ugnen på 225 grader

Skölj citronen och riv skalet fint. Pressa ur saften i en skål, lägg i katrinplommon eller dadlar och mixa ihop. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt vaniljsocker och vispa upp lätt. Riv zucchinin och lägg ner i bunken tillsammans med katrinplommon eller dadlar. Blanda mandelmjöl, havregryn och bakpulver och rör ihop med de övriga ingredienserna. Ställ muffinsformar på en ugnsplåt, ca 14 st. Klicka ner och strö över vallmofrön.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 530,58
Energi kcal: 126,67
Fett: 8,85g
Mättat fett: 0,99g
Kolhydrater: 6,62g
Sockerarter: 3,47g
Fiber: 1,94g
Protein: 4,4g
Laktos: 0,0g

Fler goda recept