Mat­fi­lo­so­fi från Oki­na­wa och recept från Nor­den – att äta okinor­diskt är att äta gräns­löst. Lägg till muf­fins med ingre­di­en­ser från hela värl­den, så blir det rena FN-mötet i köket. Eftersom de inne­hål­ler mind­re soc­ker finns det bara en sak att säga: världsklass!

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_4700.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4700.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4700.mangd) } ${ receptData.blockId_4700.ingrediens } 0.50 dl Okivi Fyra nordiska fullkornsgryn Mathem
  • ${ receptData.blockId_2959.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2959.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_2959.mangd, receptData.blockId_2959.ingrediensPlural, ) } 1 -- citron saft + skal
  • ${ receptData.blockId_2960.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2960.ingrediens } 15 -- torkade katrinplommon eller 8 dadlar (mjuka)
  • ${ receptData.blockId_2961.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2961.ingrediens } 3 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_2962.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2962.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2962.mangd) } ${ receptData.blockId_2962.ingrediens } 2 tsk vaniljsocker
  • ${ receptData.blockId_2963.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2963.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2963.mangd) } ${ receptData.blockId_2963.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2963.mangd) } ${ receptData.blockId_2963.ingrediens } 0.50 st finriven zucchini
  • ${ receptData.blockId_2964.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2964.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2964.mangd) } ${ receptData.blockId_2964.ingrediens } 2 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_2965.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2965.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2965.mangd) } ${ receptData.blockId_2965.ingrediens } 2 dl mandelmjöl
  • ${ receptData.blockId_2966.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2966.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2966.mangd) } ${ receptData.blockId_2966.ingrediens } 1 dl havregryn
  • ${ receptData.blockId_2967.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2967.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2967.mangd) } ${ receptData.blockId_2967.ingrediens } 2 tsk bakpulver
  • Vallmofrön

Gör så här:

Sätt på ugnen på 225 grader.

Koka fullkornen enligt anvisningar på förpackningen.

Skölj citronen och riv skalet fint. Pressa ur saften i en skål, lägg i katrinplommon eller dadlar och mixa ihop. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt vaniljsocker och vispa upp lätt. Riv zucchinin och lägg ner i bunken tillsammans med katrinplommon eller dadlar. Blanda mandelmjöl, havregryn och bakpulver och rör ihop med de övriga ingredienserna. Ställ muffinsformar på en ugnsplåt, ca 14 st. Klicka ner och strö över vallmofrön. Grädda 10-13 minuter.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 584,69
Energi kcal: 139,67
Fett: 8,94g
Mättat fett: 1,01g
Kolhydrater: 9,19g
Sockerarter: 3,63g
Fiber: 2,27g
Protein: 4,64g
Laktos: 0,0g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information