Mat­fi­lo­so­fi från Oki­na­wa och recept från Nor­den – att äta okinor­diskt är att äta gräns­löst. Lägg till muf­fins med ingre­di­en­ser från hela värl­den, så blir det rena FN-mötet i köket. Eftersom de inne­hål­ler mind­re soc­ker finns det bara en sak att säga: världsklass!

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_4700.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4700.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4700.mangd) } ${ receptData.blockId_4700.ingrediens } 0.50 dl Okivi Fyra nordiska fullkorn Mathem
  • ${ receptData.blockId_2959.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2959.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_2959.mangd, receptData.blockId_2959.ingrediensPlural, ) } 1 -- citron saft + skal
  • ${ receptData.blockId_2960.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2960.ingrediens } 15 -- torkade katrinplommon eller 8 dadlar (mjuka)
  • ${ receptData.blockId_2961.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2961.ingrediens } 3 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_2962.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2962.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2962.mangd) } ${ receptData.blockId_2962.ingrediens } 2 tsk vaniljsocker
  • ${ receptData.blockId_2963.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2963.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2963.mangd) } ${ receptData.blockId_2963.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2963.mangd) } ${ receptData.blockId_2963.ingrediens } 0.50 st finriven zucchini
  • ${ receptData.blockId_2964.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2964.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2964.mangd) } ${ receptData.blockId_2964.ingrediens } 2 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_2965.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2965.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2965.mangd) } ${ receptData.blockId_2965.ingrediens } 2 dl mandelmjöl
  • ${ receptData.blockId_2966.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2966.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2966.mangd) } ${ receptData.blockId_2966.ingrediens } 1 dl havregryn
  • ${ receptData.blockId_2967.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2967.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2967.mangd) } ${ receptData.blockId_2967.ingrediens } 2 tsk bakpulver
  • Vallmofrön

Gör så här:

Sätt på ugnen på 225 grader.

Koka fullkornen enligt anvisningar på förpackningen.

Skölj citronen och riv skalet fint. Pressa ur saften i en skål, lägg i katrinplommon eller dadlar och mixa ihop. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt vaniljsocker och vispa upp lätt. Riv zucchinin och lägg ner i bunken tillsammans med katrinplommon eller dadlar. Blanda mandelmjöl, havregryn och bakpulver och rör ihop med de övriga ingredienserna. Ställ muffinsformar på en ugnsplåt, ca 14 st. Klicka ner och strö över vallmofrön. Grädda 10-13 minuter.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 584,69
Energi kcal: 139,67
Fett: 8,94g
Mättat fett: 1,01g
Kolhydrater: 9,19g
Sockerarter: 3,63g
Fiber: 2,27g
Protein: 4,64g
Laktos: 0,0g

Fler goda recept