Zuc­chi­ni­bif­far med rostad pum­pa och citron­sås

Den okinor­dis­ka maten inne­hål­ler säl­lan kött, men vi bju­der gär­na på bif­far. Sär­skilt när de är vege­ta­ris­ka. Citron­så­sen och den ros­ta­de pum­pan är två pric­kar över i:et.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

    Rostad pumpa:

  • ${ receptData.blockId_3040.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3040.ingrediens } 0.50 -- butternutpumpa
  • ${ receptData.blockId_3041.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3041.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3041.mangd) } ${ receptData.blockId_3041.ingrediens } 1 -- hel vitlök
  • ${ receptData.blockId_3042.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3042.ingrediens } 0.50 -- röd chili eller 2 små
  • ${ receptData.blockId_3043.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3043.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3043.mangd) } ${ receptData.blockId_3043.ingrediens } 0.50 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_3044.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3044.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3044.mangd) } ${ receptData.blockId_3044.ingrediens } 1 krm salt
  • Citronsås:

  • ${ receptData.blockId_2851.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2851.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2851.mangd) } ${ receptData.blockId_2851.ingrediens } 1 dl matyoghurt
  • ${ receptData.blockId_2852.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2852.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2852.mangd) } ${ receptData.blockId_2852.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2852.mangd) } ${ receptData.blockId_2852.ingrediens } 0.50 msk pressad citronsaft
  • ${ receptData.blockId_2853.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2853.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2853.mangd) } ${ receptData.blockId_2853.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_2853.mangd, receptData.blockId_2853.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_2854.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2854.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2854.mangd) } ${ receptData.blockId_2854.ingrediens } 0.50 krm salt
  • ${ receptData.blockId_2855.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2855.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2855.mangd) } ${ receptData.blockId_2855.ingrediens } 0.50 krm svartpeppar

Zucchinibiffar:

  • ${ receptData.blockId_3046.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3046.ingrediens } 1 -- zucchini
  • ${ receptData.blockId_3047.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3047.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3047.mangd) } ${ receptData.blockId_3047.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3047.mangd, receptData.blockId_3047.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_3048.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3048.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3048.mangd, receptData.blockId_3048.ingrediensPlural, ) } 1 -- gul lök
  • ${ receptData.blockId_3049.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3049.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3049.mangd) } ${ receptData.blockId_3049.ingrediens } 0.5 -- kruka basilika
  • ${ receptData.blockId_3050.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3050.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3050.mangd) } ${ receptData.blockId_3050.ingrediens } 50 g fetaost
  • ${ receptData.blockId_3051.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3051.ingrediens } 2 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_3052.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3052.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3052.mangd) } ${ receptData.blockId_3052.ingrediens } 1 dl bovetemjöl
  • ${ receptData.blockId_3053.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3053.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3053.mangd) } ${ receptData.blockId_3053.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_3054.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3054.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3054.mangd) } ${ receptData.blockId_3054.ingrediens } 0.5 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_3055.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3055.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3055.mangd) } ${ receptData.blockId_3055.ingrediens } 0.5 tsk chiliflakes

Gör så här:

Rostad pumpa: Sätt ugnen på 225 grader. Skala pumpan, kärna ur och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Spara gärna kärnorna och lägg de på plåten med pumpan.

Dela vitlöken på hälften och skär chilin i tunna skivor. Häll på olivolja, salt och chili över pumpan. Lägg vitlöken på plåten. Blanda om ordentligt.

Ställ in i ugnen ca 20-25 minuter.

Citronsås: Lägg matyoghurt i en skål och pressa ner citronsaften. Skala vitlöken och pressa ner den i yoghurten. Krydda med salt och peppar.

Zucchinibiffar: Riv zucchinin och låt den rinna av i ett durkslag med lite salt i 5-10 minuter.

Pressa ur den överflödiga vätskan och lägg zucchinin en bunke. Skala löken och riv den.

Hacka basilikan.

Blanda zucchini, lök, basilika, fetost, ägg, bovetemjöl, chiliflakes och salt.

Hetta upp en stekpanna med rapsolja. Klicka ner smeten och platta till och stek biffarna 2-3 minuter på varje sida.

Servera med rostad pumpa och citronsås.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1313,62
Energi kcal: 314,36
Fett: 13,34g
Mättat fett: 5,15g
Kolhydrater: 31,86g
Sockerarter: 8,73g
Fiber: 4,37g
Protein: 13,37g
Laktos: 0,0g

Fler goda recept