Att äta okinor­diskt är att äta med jäm­na mel­lan­rum. Det är ock­så ett av de fem ste­gen i den okinor­dis­ka mat­fi­lo­so­fin. Tes­ta vår yog­hurt med keso och bär till fru­kost eller mellanmål.
Beräknat för
1 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_2914.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2914.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2914.mangd) } ${ receptData.blockId_2914.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2914.mangd) } ${ receptData.blockId_2914.ingrediens } 1 dl naturell yoghurt
  • ${ receptData.blockId_2915.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2915.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2915.mangd) } ${ receptData.blockId_2915.ingrediens } 50 g keso
  • ${ receptData.blockId_2916.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2916.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2916.mangd) } ${ receptData.blockId_2916.ingrediens } 0.50 dl havregryn
  • ${ receptData.blockId_2917.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2917.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2917.mangd) } ${ receptData.blockId_2917.ingrediens } 1 tsk hela linfrön
  • ${ receptData.blockId_2918.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2918.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2918.mangd) } ${ receptData.blockId_2918.ingrediens } 1 dl blåbär och hallon

Gör så här:

Rör ihop yoghurt, keso, havregryn och linfrön. Mosa bären. Lägg kesoröran i en burk med lock, gärna med förvaring i locket. Lägg de mosade bären i locket. Ställ in bägaren i kylen över natten. Servera gröten med de mosade bären till mellanmål eller frukost.

Tips!

Perfekt att förbereda kvällen innan och ta med sig till jobbet!

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 903,35
Energi kcal: 215,85
Fett: 7,92g
Mättat fett: 3,46g
Kolhydrater: 19,98g
Sockerarter: 7,72g
Fiber: 4,97g
Protein: 13,54g
Laktos: 0,0g

Fler goda recept