Vitvins­sås

Visst går det att laga här­lig vitvins­sås utan smör och näs­tan ing­en gräd­de. Lyx­igt och sunt på sam­ma gång.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_438.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_438.enhet | vuePlura( receptData.blockId_438.mangd) } ${ receptData.blockId_438.ingrediens } 300 g räkor med skal
  • ${ receptData.blockId_439.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_439.enhet | vuePlura( receptData.blockId_439.mangd) } ${ receptData.blockId_439.ingrediens } 1 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_440.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_440.enhet | vuePlura( receptData.blockId_440.mangd) } ${ receptData.blockId_440.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_440.mangd, receptData.blockId_440.ingrediensPlural, ) } 0.50 st morot
  • Ca ${ receptData.blockId_441.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_441.enhet | vuePlura( receptData.blockId_441.mangd) } ${ receptData.blockId_441.ingrediens } 50 g rotselleri
  • ${ receptData.blockId_442.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_442.enhet | vuePlura( receptData.blockId_442.mangd) } ${ receptData.blockId_442.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_442.mangd, receptData.blockId_442.ingrediensPlural, ) } 0.50 st gul lök
  • ${ receptData.blockId_443.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_443.enhet | vuePlura( receptData.blockId_443.mangd) } ${ receptData.blockId_443.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_443.mangd, receptData.blockId_443.ingrediensPlural, ) } 1 st vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_444.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_444.enhet | vuePlura( receptData.blockId_444.mangd) } ${ receptData.blockId_444.ingrediens } 1 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • ${ receptData.blockId_445.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_445.enhet | vuePlura( receptData.blockId_445.mangd) } ${ receptData.blockId_445.ingrediens } 5 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_446.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_446.enhet | vuePlura( receptData.blockId_446.mangd) } ${ receptData.blockId_446.ingrediens } 0.50 dl grädde
  • ${ receptData.blockId_2454.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2454.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2454.mangd) } ${ receptData.blockId_2454.ingrediens } 2 msk lättcremé fraiche

Gör så här:
Skala räkorna, ta vara på skalen. Skala och hacka löken och rotsellerin. Skala och skär moroten i bitar. Fräs räkskal, lök, morotsbitar och selleri i oljan tills de mjuknat, späd med vatten och låt koka under lock 10-15 minuter. Sila buljongen genom en trådsil och häll sedan tillbaka den i kastrullen.

Tillsätt vin, grädde och crème fraiche, och låt såsen koka ihop till ca 5 dl.

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information