Vitvins­sås

Visst går det att laga här­lig vitvins­sås utan smör och näs­tan ing­en gräd­de. Lyx­igt och sunt på sam­ma gång.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_438.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_438.enhet | vuePlura( receptData.blockId_438.mangd) } ${ receptData.blockId_438.ingrediens } 300 g räkor med skal
  • ${ receptData.blockId_439.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_439.enhet | vuePlura( receptData.blockId_439.mangd) } ${ receptData.blockId_439.ingrediens } 1 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_440.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_440.enhet | vuePlura( receptData.blockId_440.mangd) } ${ receptData.blockId_440.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_440.mangd, receptData.blockId_440.ingrediensPlural, ) } 0.50 st morot
  • Ca ${ receptData.blockId_441.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_441.enhet | vuePlura( receptData.blockId_441.mangd) } ${ receptData.blockId_441.ingrediens } 50 g rotselleri
  • ${ receptData.blockId_442.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_442.enhet | vuePlura( receptData.blockId_442.mangd) } ${ receptData.blockId_442.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_442.mangd, receptData.blockId_442.ingrediensPlural, ) } 0.50 st gul lök
  • ${ receptData.blockId_443.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_443.enhet | vuePlura( receptData.blockId_443.mangd) } ${ receptData.blockId_443.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_443.mangd, receptData.blockId_443.ingrediensPlural, ) } 1 st vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_444.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_444.enhet | vuePlura( receptData.blockId_444.mangd) } ${ receptData.blockId_444.ingrediens } 1 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • ${ receptData.blockId_445.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_445.enhet | vuePlura( receptData.blockId_445.mangd) } ${ receptData.blockId_445.ingrediens } 5 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_446.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_446.enhet | vuePlura( receptData.blockId_446.mangd) } ${ receptData.blockId_446.ingrediens } 0.50 dl grädde
  • ${ receptData.blockId_2454.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2454.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2454.mangd) } ${ receptData.blockId_2454.ingrediens } 2 msk lättcremé fraiche

Gör så här:
Skala räkorna, ta vara på skalen. Skala och hacka löken och rotsellerin. Skala och skär moroten i bitar. Fräs räkskal, lök, morotsbitar och selleri i oljan tills de mjuknat, späd med vatten och låt koka under lock 10-15 minuter. Sila buljongen genom en trådsil och häll sedan tillbaka den i kastrullen.

Tillsätt vin, grädde och crème fraiche, och låt såsen koka ihop till ca 5 dl.

Fler goda recept