Röd­kål inne­hål­ler fiber och vita­mi­ner. Behö­ver vi säga att den för­tjä­nar en heders­plats på det okinor­dis­ka julbordet?
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_3242.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3242.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3242.mangd) } ${ receptData.blockId_3242.ingrediens } 0.50 dl Okivi Fyra nordiska fullkornsgryn Mathem
  • ${ receptData.blockId_3243.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3243.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3243.mangd) } ${ receptData.blockId_3243.ingrediens } 1 tsk lantbuljongpulver
  • ${ receptData.blockId_3244.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3244.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3244.mangd) } ${ receptData.blockId_3244.ingrediens } 400 g rödkål
  • ${ receptData.blockId_3245.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3245.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3245.mangd, receptData.blockId_3245.ingrediensPlural, ) } 1 -- rödlök
  • ${ receptData.blockId_3246.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3246.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3246.mangd) } ${ receptData.blockId_3246.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3246.mangd, receptData.blockId_3246.ingrediensPlural, ) } 1 st äpple
  • ${ receptData.blockId_3247.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3247.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3247.mangd) } ${ receptData.blockId_3247.ingrediens } 1 tsk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_3248.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3248.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3248.mangd) } ${ receptData.blockId_3248.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3248.mangd) } ${ receptData.blockId_3248.ingrediens } 0.50 dl grovt hackade valnötter
  • ${ receptData.blockId_3249.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3249.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3249.mangd) } ${ receptData.blockId_3249.ingrediens } 1 msk balsamvinäger
  • ${ receptData.blockId_3250.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3250.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3250.mangd) } ${ receptData.blockId_3250.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_3251.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3251.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3251.mangd) } ${ receptData.blockId_3251.ingrediens } 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Koka fullkornen enligt anvisningar på förpackningen tillsammans med buljongpulvret.

Strimla rödkål och rödlök fint, gärna med mandolin. Kärna ur och klyfta äpplet.

Fräs rödkål och lök i oljan på medelvärme tills de mjuknar.

Tillsätt äppelklyftorna och valnötterna. Fortsätt fräsa ytterligare några minuter och rör om. Blanda ner fullkornen och smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 388,58
Energi kcal: 92,53
Fett: 4,26g
Mättat fett: 0,14g
Kolhydrater: 9,85g
Sockerarter: 8,68g
Fiber: 3,92g
Protein: 2,07g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information