Våren bety­der vär­me, knop­pan­de bus­kar och spi­ran­de käns­lor. Den bety­der ock­så lång­hel­ger, kläm­da­gar och mas­sor av chan­ser att umgås i okinor­disk anda. Pajen pas­sar per­fekt på buffébordet.

Ingredienser

  • 6 portioner eller 10 bitar till buffé
  • Pajdeg:

  • ${ receptData.blockId_10443.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10443.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10443.mangd) } ${ receptData.blockId_10443.ingrediens } 2 dl vetemjöl
  • ${ receptData.blockId_10444.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10444.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10444.mangd) } ${ receptData.blockId_10444.ingrediens } 2 dl grahamsmjöl
  • ${ receptData.blockId_10445.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10445.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10445.mangd) } ${ receptData.blockId_10445.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_10446.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10446.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10446.mangd) } ${ receptData.blockId_10446.textFore | vuePlura( receptData.blockId_10446.mangd) } ${ receptData.blockId_10446.ingrediens } 4 msk kallt vatten
  • ${ receptData.blockId_10447.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10447.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10447.mangd) } ${ receptData.blockId_10447.ingrediens } 1 dl rapsolja

Fyllning:

  • ${ receptData.blockId_4413.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4413.ingrediens } 0.5 -- purjolök
  • ${ receptData.blockId_4414.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4414.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4414.mangd) } ${ receptData.blockId_4414.ingrediens } 200 g sparris
  • ${ receptData.blockId_4415.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4415.ingrediens } 2 -- tomater
  • ${ receptData.blockId_4416.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4416.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4416.mangd) } ${ receptData.blockId_4416.ingrediens } 65 g bladspenat
  • ${ receptData.blockId_4417.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4417.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4417.mangd) } ${ receptData.blockId_4417.ingrediens } 0.5 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_4418.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4418.ingrediens } 3 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_4419.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4419.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4419.mangd) } ${ receptData.blockId_4419.ingrediens } 2 dl mellanmjölk
  • ${ receptData.blockId_10401.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10401.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10401.mangd) } ${ receptData.blockId_10401.ingrediens } 0.5 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_4421.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4421.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4421.mangd) } ${ receptData.blockId_4421.ingrediens } 2 krm salt
  • ${ receptData.blockId_4422.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4422.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4422.mangd) } ${ receptData.blockId_4422.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_4423.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4423.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4423.mangd) } ${ receptData.blockId_4423.ingrediens } 2 tsk torkad timjan
  • ${ receptData.blockId_4424.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4424.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4424.mangd) } ${ receptData.blockId_4424.ingrediens } 75 g fetaost

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg mjöl och salt i en matberedare. Tillsätt vatten och olja och mixa snabbt ihop degen.

Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt den vila 1 timme i kylen. Förgrädda pajdegen 10 minuter. Sänk värmen till 175 grader.

Ansa purjolöken och skär den i strimlor. Skölj sparrisen och skär bort de sista 2 cm på stjälkarna.

Dela sparrisen på hälften och spara topparna.

Skär tomaterna i skivor. Koka sparrisen i 2 minuter.

Hetta upp en stekpanna med rapsolja och fräs purjolök och spenat.

Fyll pajskalet med purjolök, spenat, sparris (ej topparna) och tomater. Vispa ihop ägg, mjölk, fullkornshavre, timjan, salt och peppar och häll över pajen. Lägg på sparristopparna. Smula över fetaosten och ställ in pajen i ugnen ca 30- 40 minuter.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2016,24
Energi kcal: 479,63
Fett: 24,17g
Mättat fett: 4,5g
Kolhydrater: 48,18g
Sockerarter: 4,73g
Fiber: 6,53g
Protein: 14,69g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information