Vårig pri­mör­sal­lad med full­korn

Vi blan­dar spar­ris, rädi­sor, melon och full­korn och får en här­lig sal­lad med C-vita­min, pro­te­in och fiber. Men vad hän­der när våren över? und­rar du. Inga pro­blem, vari­e­ra bara med säsong­ens grönsaker.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_4494.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4494.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4494.mangd) } ${ receptData.blockId_4494.ingrediens } 2 dl Okivi Fyra nordiska fullkorn Mathem
  • ${ receptData.blockId_4495.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4495.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4495.mangd) } ${ receptData.blockId_4495.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4495.mangd) } ${ receptData.blockId_4495.ingrediens } 200 g grön sparris
  • ${ receptData.blockId_4496.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4496.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4496.mangd) } ${ receptData.blockId_4496.ingrediens } 150 g romanesco
  • ${ receptData.blockId_4497.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4497.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4497.mangd) } ${ receptData.blockId_4497.ingrediens } 1 -- knippa rädisor
  • ${ receptData.blockId_4498.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4498.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4498.mangd) } ${ receptData.blockId_4498.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4498.mangd) } ${ receptData.blockId_4498.ingrediens } 2 dl tärnad melon t ex cantaloupe
  • ${ receptData.blockId_4499.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4499.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4499.mangd) } ${ receptData.blockId_4499.ingrediens } 65 g mangold
  • ${ receptData.blockId_4500.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4500.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4500.mangd) } ${ receptData.blockId_4500.ingrediens } 2 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_4501.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4501.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4501.mangd) } ${ receptData.blockId_4501.ingrediens } 1 tsk vitvinsvinäger
  • ${ receptData.blockId_4502.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4502.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4502.mangd) } ${ receptData.blockId_4502.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_4503.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4503.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4503.mangd) } ${ receptData.blockId_4503.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_4504.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4504.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4504.mangd) } ${ receptData.blockId_4504.ingrediens } 50 g fetaost
  • ${ receptData.blockId_4505.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4505.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4505.mangd) } ${ receptData.blockId_4505.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4505.mangd) } ${ receptData.blockId_4505.ingrediens } 2 msk klippt gräslök
  • Tillbehör:

  • ${ receptData.blockId_4507.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4507.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4507.mangd) } ${ receptData.blockId_4507.ingrediens } 4 skivor Okivi Nöt- & fröbröd Mathem

Gör så här:

Baka brödet enligt anvisning på förpackningen.

Koka fullkornen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.

Skär bort ca 2 cm längst ner på sparrisstjälkarna. Lägg sparrisen i kokande vatten och koka dem knappt 2 minuter. Låt dem kallna och dela i mindre bitar.

Bryt romanescon i små buketter. Skölj rädisorna och skiva dem tunt. Ta bort kärnor och skal från melonen och skär i bitar.

Skölj mangolden. Lägg upp fullkornen i en skål eller på ett fat.

Blanda ner sparris, romanesco, rädisor, mangold och melontärningar. Ringla över olja och vinäger. Strö på salt och peppar. Blanda om. Smula över fetosten och toppa med gräslök.

Tips!

Hummus blir jättegott att lägga på brödet.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1282,93
Energi kcal: 307,24
Fett: 18,76g
Mättat fett: 4,19g
Kolhydrater: 20,32g
Sockerarter: 6,13g
Fiber: 6,49g
Protein: 11,43g

Fler goda recept