Pri­mör­sal­lad med full­korn

Vi blan­dar spar­ris, rädi­sor, melon och full­korns­hav­re och får en här­lig sal­lad med C‑vitamin, pro­te­in och fiber. Men vad hän­der när våren över? und­rar du. Inga pro­blem, vari­e­ra bara med säsong­ens grönsaker.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_10276.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10276.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10276.mangd) } ${ receptData.blockId_10276.ingrediens } 2 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_10277.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10277.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10277.mangd) } ${ receptData.blockId_10277.textFore | vuePlura( receptData.blockId_10277.mangd) } ${ receptData.blockId_10277.ingrediens } 200 g grön sparris
  • ${ receptData.blockId_10278.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10278.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10278.mangd) } ${ receptData.blockId_10278.ingrediens } 150 g romanesco
  • ${ receptData.blockId_10279.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10279.textFore | vuePlura( receptData.blockId_10279.mangd) } ${ receptData.blockId_10279.ingrediens } 1 -- knippa rädisor
  • ${ receptData.blockId_10280.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10280.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10280.mangd) } ${ receptData.blockId_10280.textFore | vuePlura( receptData.blockId_10280.mangd) } ${ receptData.blockId_10280.ingrediens } 2 dl tärnad melon t ex cantaloupe
  • ${ receptData.blockId_10281.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10281.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10281.mangd) } ${ receptData.blockId_10281.ingrediens } 65 g mangold
  • ${ receptData.blockId_10282.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10282.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10282.mangd) } ${ receptData.blockId_10282.ingrediens } 2 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_10283.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10283.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10283.mangd) } ${ receptData.blockId_10283.ingrediens } 1 tsk vitvinsvinäger
  • ${ receptData.blockId_10284.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10284.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10284.mangd) } ${ receptData.blockId_10284.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_10285.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10285.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10285.mangd) } ${ receptData.blockId_10285.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_10286.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10286.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10286.mangd) } ${ receptData.blockId_10286.ingrediens } 50 g fetaost
  • ${ receptData.blockId_10287.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10287.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10287.mangd) } ${ receptData.blockId_10287.textFore | vuePlura( receptData.blockId_10287.mangd) } ${ receptData.blockId_10287.ingrediens } 2 msk klippt gräslök
  • Tillbehör:

  • ${ receptData.blockId_10289.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10289.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10289.mangd) } ${ receptData.blockId_10289.ingrediens } 4 skivor Okivi Nöt- & fröbröd Mathem

Gör så här:

Baka brödet enligt anvisning på förpackningen.

Tillaga fullkornshavren enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.

Skär bort ca 2 cm längst ner på sparrisstjälkarna. Lägg sparrisen i kokande vatten och koka dem knappt 2 minuter. Låt dem kallna och dela i mindre bitar.

Bryt romanescon i små buketter. Skölj rädisorna och skiva dem tunt. Ta bort kärnor och skal från melonen och skär i bitar.

Skölj mangolden. Lägg upp fullkornshavren i en skål eller på ett fat.

Blanda ner sparris, romanesco, rädisor, mangold och melontärningar. Ringla över olja och vinäger. Strö på salt och peppar. Blanda om. Smula över fetosten och toppa med gräslök.

Tips!

Hummus blir jättegott att lägga på brödet.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1069,24
Energi kcal: 256,15
Fett: 19,25g
Mättat fett: 3,28g
Kolhydrater: 8,48g
Sockerarter: 5,78g
Fiber: 5g
Protein: 10,26g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information