Ugns­ba­kad auber­gi­ne med saf­tig full­korns­sal­lad

Okinor­disk mat hand­lar om att äta nyt­tigt, gott och med nya spän­nan­de kom­bi­na­tio­ner. Här får du frä­scha sma­ker, full­korn som magen gil­lar och citron­dres­sing som pig­gar upp.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_1923.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1923.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1923.mangd) } ${ receptData.blockId_1923.ingrediens } 1 -- förpackning Okivi Ugnsbakad aubergine Mathem
  • Fullkornssallad:

  • ${ receptData.blockId_1926.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1926.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1926.mangd) } ${ receptData.blockId_1926.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1926.mangd) } ${ receptData.blockId_1926.ingrediens } 1 dl okokta Okivi Fyra nordiska fullkorn Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1927.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1927.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1927.mangd) } ${ receptData.blockId_1927.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1927.mangd) } ${ receptData.blockId_1927.ingrediens } 1 dl vatten Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1928.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1928.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1928.mangd) } ${ receptData.blockId_1928.ingrediens } 1 tsk grönsaksbuljongpulver
  • ${ receptData.blockId_1929.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1929.ingrediens } 2 -- tomater
  • ${ receptData.blockId_1930.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1930.ingrediens } 0.50 -- paprika
  • ${ receptData.blockId_1931.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1931.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1931.mangd) } ${ receptData.blockId_1931.ingrediens } 1 dl oliver
  • Okinordisk citrondressing:

  • ${ receptData.blockId_1933.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1933.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1933.mangd) } ${ receptData.blockId_1933.ingrediens } 0.25 dl rapsolja
  • ${ receptData.blockId_1934.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1934.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1934.mangd) } ${ receptData.blockId_1934.ingrediens } 1 tsk vitvinsvinäger
  • rivet skal och saft av ${ receptData.blockId_1935.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1935.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1935.mangd, receptData.blockId_1935.ingrediensPlural, ) } 0.50 -- citron
  • salt och svartpeppar efter smak

Gör så här:

Värm gratängen enligt anvisningar på förpackningen.

Koka fullkornen enligt anvisningar på förpackningen i vatten och buljong.

Blanda alla ingredienserna till dressingen.

Skölj tomaterna och paprikan och skär de i mindre bitar.

Lägg fullkornen i en skål och lägg ner tomater, paprika och oliver. Ringla över dressingen. Strö eventuellt över salt och svartpeppar.

Servera tillsammans med den ugnsbakade auberginen.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1650,75
Energi kcal: 394,76
Fett: 17,99g
Mättat fett: 2,82g
Kolhydrater: 40,42g
Sockerarter: 16,2g
Fiber: 14,58g
Protein: 10,69g
Laktos: 0,11g

Fler goda recept