Ugns­ba­kad auber­gi­ne med broc­co­li­sal­lad

Med broc­co­li i sal­la­den får du både en mati­ga­re sal­lad och extra vita­mi­ner. Broc­co­li går dess­utom att vari­e­ra på många sätt – pre­cis som den okinor­dis­ka maten.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_1911.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1911.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1911.mangd) } ${ receptData.blockId_1911.ingrediens } 1 -- förpackning Okivi Ugnsbakad aubergine Mathem
  • Broccolisallad:

  • ${ receptData.blockId_1914.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1914.ingrediens } 1 -- broccolistånd 250 g
  • ${ receptData.blockId_2486.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2486.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2486.mangd) } ${ receptData.blockId_2486.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2486.mangd) } ${ receptData.blockId_2486.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_2486.mangd, receptData.blockId_2486.ingrediensPlural, ) } 1 msk pressad citron
  • ${ receptData.blockId_1915.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1915.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1915.mangd) } ${ receptData.blockId_1915.ingrediens } 1 msk kallpressad rapsolja
  • ${ receptData.blockId_1916.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1916.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1916.mangd) } ${ receptData.blockId_1916.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1916.mangd) } ${ receptData.blockId_1916.ingrediens } 2 krm salt Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1917.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1917.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1917.mangd) } ${ receptData.blockId_1917.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1917.mangd) } ${ receptData.blockId_1917.ingrediens } 1 krm svartpeppar Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1918.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1918.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1918.mangd) } ${ receptData.blockId_1918.ingrediens } 50 g solrosskott
  • Ca ${ receptData.blockId_1919.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1919.ingrediens } 10 -- Julrecept gröna oliver
  • ${ receptData.blockId_1920.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1920.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1920.mangd) } ${ receptData.blockId_1920.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1920.mangd) } ${ receptData.blockId_1920.ingrediens } 2 msk pumpafrön Julrecept

Gör så här:

Värm auberginegratängen enligt anvisning på förpackningen.

Skär broccolihuvudet i ca 1 cm breda skivor och strimla stjälken.

Lägg ner broccolin i en skål och häll över citronsaft, rapsolja, salt och peppar och massera in allt i broccolin.

Servera den varma auberginen tillsammans med broccolisalladen och toppa med solrosskott, gröna oliver och pumpafrön.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1706,08
Energi kcal: 407,91
Fett: 21,85g
Mättat fett: 3,44g
Kolhydrater: 24,73g
Sockerarter: 18,1g
Fiber: 17,1g
Protein: 20,24g
Laktos: 0,11g

Fler goda recept