Ugns­ba­kad auber­gi­ne med blom­kål­stab­bou­leh

Okinor­disk mat har inga grän­ser. Filo­so­fin kom­mer från Oki­na­wa, rät­ter­na från Nor­den och, i det här fal­let, Liba­non. Mas­sor av fiber, spän­nan­de sma­ker och gräns­löst gott.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_2123.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2123.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2123.mangd) } ${ receptData.blockId_2123.ingrediens } 1 -- förpackning Okivi Ugnsbakad aubergine Mathem
  • Blomkålstabbouleh

  • ${ receptData.blockId_2126.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2126.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2126.mangd) } ${ receptData.blockId_2126.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2126.mangd) } ${ receptData.blockId_2126.ingrediens } 0.60 dl okokta belugalinser Julrecept
  • ${ receptData.blockId_2127.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2127.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2127.mangd) } ${ receptData.blockId_2127.ingrediens } 0.50 -- huvud valfri blomkål t ex romanesco ca 250 g Julrecept
  • saft av ${ receptData.blockId_2128.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2128.ingrediens } 0.50 -- Julrecept citron
  • ${ receptData.blockId_2129.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2129.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_2129.mangd, receptData.blockId_2129.ingrediensPlural, ) } 0.50 -- rödlök
  • ${ receptData.blockId_2131.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2131.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2131.mangd) } ${ receptData.blockId_2131.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2131.mangd) } ${ receptData.blockId_2131.ingrediens } 2 krm salt Julrecept
  • ${ receptData.blockId_2132.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2132.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2132.mangd) } ${ receptData.blockId_2132.ingrediens } 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Värm den ugnsbakade auberginen enligt anvisningar på förpackningen.

Koka linserna enligt anvisningar på förpackningen.

Bryt blomkålen i mindre bitar och lägg de i en matberedare. Mixa till ett ris.

Lägg blomkålen i en skål och pressa över citronsaft.

Skala löken, skär den i tunna skivor och lägg ner den i skålen.

Lägg ner linserna och häll över olivolja, salt och peppar och blanda om.

Servera blomkålstabbouleh tillsammans med den varma, ugnsbakade auberginen.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1249,71
Energi kcal: 298,03
Fett: 9,32g
Mättat fett: 1,92g
Kolhydrater: 30,45g
Sockerarter: 16,33g
Fiber: 15,36g
Protein: 15,45g
Laktos: 0,11g

Fler goda recept