Ugns­ba­kad auber­gi­ne med ört­kyck­ling­fi­lé

På Oki­na­wa äter man myc­ket grön­sa­ker, så de spe­lar en vik­tig roll i den okinor­dis­ka maten. Den här­li­ga gra­täng­en pas­sar utmärkt som vego­rätt eller, som här, med kyckling.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_1968.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1968.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1968.mangd) } ${ receptData.blockId_1968.ingrediens } 2 -- kycklingfileér, minutfilé Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1969.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1969.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1969.mangd) } ${ receptData.blockId_1969.ingrediens } 1 -- förpackning Okivi Ugnsbakad aubergine Julrecept
  • Marinad:

  • ${ receptData.blockId_1971.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1971.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1971.mangd) } ${ receptData.blockId_1971.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1971.mangd) } ${ receptData.blockId_1971.ingrediens } 0.50 tsk torkad basilika Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1972.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1972.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1972.mangd) } ${ receptData.blockId_1972.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1972.mangd) } ${ receptData.blockId_1972.ingrediens } 0.50 tsk torkad rosmarin Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1973.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1973.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1973.mangd) } ${ receptData.blockId_1973.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1973.mangd) } ${ receptData.blockId_1973.ingrediens } 0.50 tsk torkad timjan Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1974.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1974.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1974.mangd) } ${ receptData.blockId_1974.ingrediens } 1 -- pressad vitlöksklyfta Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1975.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1975.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1975.mangd) } ${ receptData.blockId_1975.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1975.mangd) } ${ receptData.blockId_1975.ingrediens } 2 krm salt Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1976.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1976.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1976.mangd) } ${ receptData.blockId_1976.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1976.mangd) } ${ receptData.blockId_1976.ingrediens } 1 krm peppar Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1977.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1977.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1977.mangd) } ${ receptData.blockId_1977.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1977.mangd) } ${ receptData.blockId_1977.ingrediens } 1 tsk soja Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1978.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1978.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1978.mangd) } ${ receptData.blockId_1978.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1978.mangd) } ${ receptData.blockId_1978.ingrediens } 2 msk rapsolja Julrecept

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar, häll över marinaden och låt marinera i 30 min till 1 timme.

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen tills den är helt genomstekt, ca 10 min.

Värm auberginegratängen enligt anvisning på förpackningen och servera tillsammans med kycklingen.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1751,1
Energi kcal: 417,63
Fett: 20,01g
Mättat fett: 2,82g
Kolhydrater: 13,76g
Sockerarter: 11,88g
Fiber: 9,43g
Protein: 41,33g
Laktos: 0,11g

Fler goda recept