Tor­ka­de äppel­ring­ar

Det är de små detal­jer­na som gör det när du lever okinor­diskt. Som att ser­ve­ra tor­ka­de äppel­ring­ar som snacks eller till­tugg. Lite häl­so­sam­ma­re och myc­ket trevligare.

Ingredienser

  • 35 st.
  • ${ receptData.blockId_3374.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3374.ingrediens } 3 -- äpplen

Gör så här:

Sätt ugnen på 50 grader.

Skölj och kärna ur äpplena och skiva dem tunt, ca 3 mm, gärna på mandolin.

Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla ev med pressad citron så mörknar de inte.

Ställ in plåten i ugnen 2-4 timmar. Tiden varierar beroende på tjocklek, äppelsorter och ugn.

Förvara äppelringarna i en tätslutande burk.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 22,29
Energi kcal: 5,35
Kolhydrater: 1,18g
Sockerarter: 1,11g
Fiber: 0,26g

Fler goda recept