Tor­ka­de äppel­ring­ar

Det är de små detal­jer­na som gör det när du lever okinor­diskt. Som att ser­ve­ra tor­ka­de äppel­ring­ar som snacks eller till­tugg. Lite häl­so­sam­ma­re och myc­ket trevligare.

Ingredienser

  • 35 st.
  • ${ receptData.blockId_3374.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3374.ingrediens } 3 -- äpplen

Gör så här:

Sätt ugnen på 50 grader.

Skölj och kärna ur äpplena och skiva dem tunt, ca 3 mm, gärna på mandolin.

Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla ev med pressad citron så mörknar de inte.

Ställ in plåten i ugnen 2-4 timmar. Tiden varierar beroende på tjocklek, äppelsorter och ugn.

Förvara äppelringarna i en tätslutande burk.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 22,29
Energi kcal: 5,35
Kolhydrater: 1,18g
Sockerarter: 1,11g
Fiber: 0,26g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information