
Tamarirostade mandlar
Energirika mandlar är en populär del av den okinordiska maten, inte minst som mellanmål. Lägger du dem i en tjusig burk eller flaska är de dessutom perfekta som gå bort-present i jul.
Beräknat för
8
personer
${ value }
Ingredienser
- ${ receptData.blockId_3101.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3101.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3101.mangd) } ${ receptData.blockId_3101.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3101.mangd, receptData.blockId_3101.ingrediensPlural, ) } 2 dl sötmandel
- ${ receptData.blockId_3102.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3102.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3102.mangd) } ${ receptData.blockId_3102.ingrediens } 1 msk tamarisoja
Gör så här:
Hetta upp en stekpanna och rosta mandlarna några minuter, rör om hela tiden
så att de inte bränns.
Häll på tamarisojan och blanda om ordentligt. Låt nötterna svalna innan servering.
Näringsvärde per portion
Energi kJ:
415,91
Energi kcal:
100,93
Fett:
8,78g
Mättat fett:
0,67g
Kolhydrater:
1,01g
Sockerarter:
0,85g
Fiber:
2,3g
Protein:
3,4g
Fler goda recept

Lägg till din mailadress
Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.