Tama­ri­ros­ta­de mand­lar

Ener­gi­ri­ka mand­lar är en popu­lär del av den okinor­dis­ka maten, inte minst som mel­lan­mål. Läg­ger du dem i en tju­sig burk eller flas­ka är de dess­utom per­fek­ta som gå bort-pre­sent i jul.
Beräknat för
8 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_3101.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3101.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3101.mangd) } ${ receptData.blockId_3101.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3101.mangd, receptData.blockId_3101.ingrediensPlural, ) } 2 dl sötmandel
  • ${ receptData.blockId_3102.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3102.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3102.mangd) } ${ receptData.blockId_3102.ingrediens } 1 msk tamarisoja

Gör så här:

Hetta upp en stekpanna och rosta mandlarna några minuter, rör om hela tiden

så att de inte bränns.

Häll på tamarisojan och blanda om ordentligt. Låt nötterna svalna innan servering.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 415,91
Energi kcal: 100,93
Fett: 8,78g
Mättat fett: 0,67g
Kolhydrater: 1,01g
Sockerarter: 0,85g
Fiber: 2,3g
Protein: 3,4g

Fler goda recept