Nu blir det räk­fros­sa! Och vi tän­ker okinor­diskt med fiber från både full­korn och grön­sa­ker. Vi snå­lar inte på pro­te­in och C‑vitamin och bju­der på lyx­ig, mät­tan­de sal­lad med sting.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_4430.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4430.ingrediens } 8 -- färskpotatisar
  • ${ receptData.blockId_4431.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4431.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4431.mangd) } ${ receptData.blockId_4431.ingrediens } 1 dl Okivi Fyra nordiska fullkornsgryn Mathem
  • ${ receptData.blockId_4432.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4432.ingrediens } 2 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_4433.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4433.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4433.mangd) } ${ receptData.blockId_4433.ingrediens } 1 -- kruka grönsallad
  • ${ receptData.blockId_4434.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4434.ingrediens } 2 -- salladslökar
  • ${ receptData.blockId_4435.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4435.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4435.mangd) } ${ receptData.blockId_4435.ingrediens } 1 -- knippe rädisor
  • ${ receptData.blockId_4436.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4436.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4436.mangd) } ${ receptData.blockId_4436.ingrediens } 250 g cocktailtomater
  • ${ receptData.blockId_4437.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4437.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4437.mangd) } ${ receptData.blockId_4437.ingrediens } 1 dl edamamebönor
  • ${ receptData.blockId_4438.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4438.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4438.mangd) } ${ receptData.blockId_4438.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4438.mangd) } ${ receptData.blockId_4438.ingrediens } 400 g skalade räkor
  • ${ receptData.blockId_4439.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4439.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4439.mangd, receptData.blockId_4439.ingrediensPlural, ) } 1 -- citron
  • ${ receptData.blockId_4440.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4440.ingrediens } 4 -- dillkvistar

Pepparrotssås:


Gör så här:

Baka brödet enligt anvisning på förpackningen.

Skölj potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt den svalna.

Koka fullkornen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.

Koka äggen ca 6 minuter. Skölj salladen och lägg upp den på ett fat. Skölj salladslöken och rädisor.

Skär dem i tunna skivor. Skär potatisen i skivor och lägg den på fatet med salladen.

Skölj tomaterna och dela de på hälften.

Blanda ner fullkorn, lök, rädisor, bönor, tomater och räkor.

Skala äggen och dela äggen. Lägg ner dem i salladen.

Dela citronen i fyra delar lägg de på fatet. Dekorera med dill.

Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål.

Servera salladen med skivat fröbröd.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1600,58
Energi kcal: 386,81
Fett: 17,61g
Mättat fett: 5,25g
Kolhydrater: 23,91g
Sockerarter: 7,59g
Fiber: 6,84g
Protein: 28,42g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information