Snab­ba fisk­gry­tan med tomat

Ta det fjär­de ste­get i att leva okinor­diskt: Ät vari­e­rat i regn­bå­gens fär­ger, så får du i dig allt krop­pen behö­ver. Hur många fär­ger får du ihop i vår snab­ba fiskgryta?
Beräknat för
6 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_13071.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13071.enhet | vuePlura( receptData.blockId_13071.mangd) } ${ receptData.blockId_13071.ingrediens } 2 dl Okivi Fyra nordiska fullkornsgryn Mathem
  • ${ receptData.blockId_13072.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13072.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_13072.mangd, receptData.blockId_13072.ingrediensPlural, ) } 1 -- gul lök
  • ${ receptData.blockId_13073.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13073.ingrediens } 2 -- vitlöksklyftor
  • ${ receptData.blockId_13074.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13074.textFore | vuePlura( receptData.blockId_13074.mangd) } ${ receptData.blockId_13074.ingrediens } 1 -- förpackning Okivi Blommiga grönsaker Mathem
  • ${ receptData.blockId_13075.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13075.enhet | vuePlura( receptData.blockId_13075.mangd) } ${ receptData.blockId_13075.ingrediens } 1 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_13076.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13076.textFore | vuePlura( receptData.blockId_13076.mangd) } ${ receptData.blockId_13076.ingrediens } 2 -- förpackningar passerade tomater
  • ${ receptData.blockId_13077.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13077.enhet | vuePlura( receptData.blockId_13077.mangd) } ${ receptData.blockId_13077.ingrediens } 2 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_13078.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13078.enhet | vuePlura( receptData.blockId_13078.mangd) } ${ receptData.blockId_13078.ingrediens } 0.50 dl vispgrädde
  • ${ receptData.blockId_13079.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13079.ingrediens } 1 -- fiskbuljongtärning
  • ${ receptData.blockId_13080.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13080.textFore | vuePlura( receptData.blockId_13080.mangd) } ${ receptData.blockId_13080.ingrediens } 2 -- förpackningar torsk och laxtärningar á 300 g alt. 600 g färsk torsk och lax
  • ${ receptData.blockId_13081.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13081.enhet | vuePlura( receptData.blockId_13081.mangd) } ${ receptData.blockId_13081.ingrediens } 1 tsk torkad timjan
  • ${ receptData.blockId_13082.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13082.enhet | vuePlura( receptData.blockId_13082.mangd) } ${ receptData.blockId_13082.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_13083.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13083.enhet | vuePlura( receptData.blockId_13083.mangd) } ${ receptData.blockId_13083.ingrediens } 2 krm svartpeppar
  • Ev. färsk timjan till dekoration

Gör så här:

Koka fullkornen enligt anvisningar på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök.

Fräs lök, vitlök och blommiga grönsaker i en gryta med rapsolja några minuter. Häll på passerade tomater, vatten, grädde, buljong och kryddor. Låt puttra 10 min.

Lägg ner fisken i grytan och sjud sakta i några minuter tills fisken är klar.

Smaka av med eventuellt mer salt och peppar. Dekorera gärna med färsk timjan.

Servera med fullkorn.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1490,67
Energi kcal: 355,55
Fett: 12,85g
Mättat fett: 3,87g
Kolhydrater: 28,67g
Sockerarter: 10,54g
Fiber: 7,78g
Protein: 27,12g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information