Okinor­dis­ka saff­rans­bul­lar

Mind­re soc­ker! Mer full­korn! Nu blir det saf­ti­ga saff­rans­bul­lar på okinor­diskt vis. Oki­vi Nor­disk full­korns­hav­re hit­tar du på Mat​hem​.se och i utval­da butiker.

Ingredienser

  • 24 st.
  • ${ receptData.blockId_9560.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_9560.enhet | vuePlura( receptData.blockId_9560.mangd) } ${ receptData.blockId_9560.ingrediens } 1 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_9561.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_9561.enhet | vuePlura( receptData.blockId_9561.mangd) } ${ receptData.blockId_9561.ingrediens } 3.50 dl mellanmjölk
  • ${ receptData.blockId_9562.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_9562.enhet | vuePlura( receptData.blockId_9562.mangd) } ${ receptData.blockId_9562.ingrediens } 0.75 dl rapsolja
  • ${ receptData.blockId_9563.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_9563.enhet | vuePlura( receptData.blockId_9563.mangd) } ${ receptData.blockId_9563.ingrediens } 1 dl strösocker
  • ${ receptData.blockId_9564.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_9564.enhet | vuePlura( receptData.blockId_9564.mangd) } ${ receptData.blockId_9564.ingrediens } 0.50 g saffran
  • ${ receptData.blockId_9565.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_9565.enhet | vuePlura( receptData.blockId_9565.mangd) } ${ receptData.blockId_9565.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_9566.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_9566.enhet | vuePlura( receptData.blockId_9566.mangd) } ${ receptData.blockId_9566.ingrediens } 25 g jäst
  • ${ receptData.blockId_9567.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_9567.enhet | vuePlura( receptData.blockId_9567.mangd) } ${ receptData.blockId_9567.ingrediens } 9 dl vetemjöl special 500 g (spara ca 1 dl till utbakning)
  • Garnering:

  • ${ receptData.blockId_9569.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_9569.ingrediens } 1 -- ägg till pensling
  • ${ receptData.blockId_9570.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_9570.enhet | vuePlura( receptData.blockId_9570.mangd) } ${ receptData.blockId_9570.ingrediens } 1 msk mandelspån
  • ${ receptData.blockId_9571.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_9571.ingrediens } 48 -- russin

Gör så här:

Tillaga fullkornshavren enligt anvisningar på förpackningen.

Blanda mjölk, rapsolja, socker, saffran och salt i en kastrull till 37°. Finfördela jästen i en bunke, tillsätt degvätskan och rör till jästen lösts sig. Rör ner fullkornshavren.

Arbeta ner det mesta av mjölet till en smidig deg. Spara ca 1 dl till utbakning. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Baka ut degen till bullar i önskad form och lägg på en plåt. Låt jäsa i 30 min under en bakduk. Sätt ugnen på 250 °C. Pensla bröden med uppvispat ägg och dekorera med russin och mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 5–8 min.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 548,96
Energi kcal: 132,03
Fett: 3,57g
Mättat fett: 0,32g
Kolhydrater: 21,15g
Sockerarter: 4,47g
Fiber: 0,89g
Protein: 3,64g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information