Okinor­dis­ka saff­rans­bul­lar

Mind­re soc­ker! Mer full­korn! Nu blir det saf­ti­ga saff­rans­bul­lar på okinor­diskt vis. Oki­vi Fyra nor­dis­ka full­korn hit­tar du på Mat​hem​.se.

Ingredienser

  • 24 st.
  • ${ receptData.blockId_3187.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3187.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3187.mangd) } ${ receptData.blockId_3187.ingrediens } 1 dl Okivi Fyra nordiska fullkorn Mathem
  • ${ receptData.blockId_3188.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3188.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3188.mangd) } ${ receptData.blockId_3188.ingrediens } 3.50 dl mellanmjölk
  • ${ receptData.blockId_3189.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3189.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3189.mangd) } ${ receptData.blockId_3189.ingrediens } 0.75 dl rapsolja
  • ${ receptData.blockId_3190.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3190.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3190.mangd) } ${ receptData.blockId_3190.ingrediens } 1 dl strösocker
  • ${ receptData.blockId_3191.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3191.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3191.mangd) } ${ receptData.blockId_3191.ingrediens } 0.50 g saffran
  • ${ receptData.blockId_3192.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3192.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3192.mangd) } ${ receptData.blockId_3192.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_3193.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3193.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3193.mangd) } ${ receptData.blockId_3193.ingrediens } 25 g jäst
  • ${ receptData.blockId_3194.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3194.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3194.mangd) } ${ receptData.blockId_3194.ingrediens } 9 dl vetemjöl special 500 g (spara ca 1 dl till utbakning)
  • Garnering:

  • ${ receptData.blockId_3196.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3196.ingrediens } 1 -- ägg till pensling
  • ${ receptData.blockId_3197.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3197.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3197.mangd) } ${ receptData.blockId_3197.ingrediens } 1 msk mandelspån
  • ${ receptData.blockId_3198.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3198.ingrediens } 48 -- russin

Gör så här:

Koka fullkornen enligt anvisningar på förpackningen.

Blanda mjölk, rapsolja, socker, saffran och salt i en kastrull till 37°. Finfördela jästen i en bunke, tillsätt degvätskan och rör till jästen lösts sig. Rör ner fullkornen.

Arbeta ner det mesta av mjölet till en smidig deg. Spara ca 1 dl till utbakning. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Baka ut degen till bullar i önskad form och lägg på en plåt. Låt jäsa i 30 min under en bakduk. Sätt ugnen på 250 °C. Pensla bröden med uppvispat ägg och dekorera med russin och mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 5–8 min.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 546,13
Energi kcal: 131,37
Fett: 3,48g
Mättat fett: 0,31g
Kolhydrater: 21,24g
Sockerarter: 4,47g
Fiber: 0,98g
Protein: 3,55g

Fler goda recept