Okinor­dis­ka söt­po­tati­schips

Söt­po­ta­tis är en vik­tig del av maten på Oki­na­wa. Här i okinor­den gör vi chips av dem och har dem både som till­tugg till glög­gen och fredagsmyset.
Beräknat för
8 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_3106.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3106.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3106.mangd) } ${ receptData.blockId_3106.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3106.mangd, receptData.blockId_3106.ingrediensPlural, ) } 400 g sötpotatis
  • ${ receptData.blockId_3107.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3107.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3107.mangd) } ${ receptData.blockId_3107.ingrediens } 1 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_3108.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3108.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3108.mangd) } ${ receptData.blockId_3108.ingrediens } 2 -- nypor flingsalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 125 grader.

Skrubba potatisen och skär den i mycket tunna skivor, gärna med mandolin.

Lägg potatisen i en skål och häll på olja och flingsalt. Blanda om och lägg upp potatisen på en

bakpappersklädd plåt och ställ in i ugnen ca 50 - 60 minuter till dess att de blivit knapriga.

Låt svalna innan servering. Förvara chipsen i en tätslutande burk.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 241,38
Energi kcal: 57,58
Fett: 2,03g
Mättat fett: 0,19g
Kolhydrater: 8,5g
Sockerarter: 2,1g
Fiber: 1,35g
Protein: 0,65g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information