Okinor­dis­ka söt­po­tati­schips

Söt­po­ta­tis är en vik­tig del av maten på Oki­na­wa. Här i okinor­den gör vi chips av dem och har dem både som till­tugg till glög­gen och fredagsmyset.
Beräknat för
8 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_3106.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3106.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3106.mangd) } ${ receptData.blockId_3106.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3106.mangd, receptData.blockId_3106.ingrediensPlural, ) } 400 g sötpotatis
  • ${ receptData.blockId_3107.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3107.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3107.mangd) } ${ receptData.blockId_3107.ingrediens } 1 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_3108.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3108.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3108.mangd) } ${ receptData.blockId_3108.ingrediens } 2 -- nypor flingsalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 125 grader.

Skrubba potatisen och skär den i mycket tunna skivor, gärna med mandolin.

Lägg potatisen i en skål och häll på olja och flingsalt. Blanda om och lägg upp potatisen på en

bakpappersklädd plåt och ställ in i ugnen ca 50 - 60 minuter till dess att de blivit knapriga.

Låt svalna innan servering. Förvara chipsen i en tätslutande burk.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 241,38
Energi kcal: 57,58
Fett: 2,03g
Mättat fett: 0,19g
Kolhydrater: 8,5g
Sockerarter: 2,1g
Fiber: 1,35g
Protein: 0,65g

Fler goda recept