Söt­po­ta­tis- & morots­sop­pa med apel­sin och röda lin­ser

För­nuf­tet note­rar att sop­pan med söt­po­ta­tis inne­hål­ler vita­mi­ner och mine­ra­ler. En annan del av hjär­nan säger bara smas­kens!”. Själ­va säger vi Okinor­diskt!”. Den här sop­pan kan ser­ve­ras som ensam­rätt men pas­sar även per­fekt att ser­ve­ra i mind­re por­tions­skå­lar på ett buffé­bord eller som en färg­grann förrätt.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_2575.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2575.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_2575.mangd, receptData.blockId_2575.ingrediensPlural, ) } 1 -- gul lök
  • ${ receptData.blockId_2576.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2576.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2576.mangd) } ${ receptData.blockId_2576.ingrediens } 0.25 -- hackad röd chili
  • ${ receptData.blockId_2577.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2577.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2577.mangd) } ${ receptData.blockId_2577.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2577.mangd) } ${ receptData.blockId_2577.ingrediens } 1 msk riven ingefära
  • ${ receptData.blockId_2578.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2578.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2578.mangd) } ${ receptData.blockId_2578.ingrediens } 0.50 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_2579.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2579.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2579.mangd) } ${ receptData.blockId_2579.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2579.mangd) } ${ receptData.blockId_2579.ingrediens } 200 g sötpotatis Julrecept
  • ${ receptData.blockId_2580.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2580.ingrediens } 4 -- morötter
  • ${ receptData.blockId_2581.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2581.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2581.mangd) } ${ receptData.blockId_2581.ingrediens } 8 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_2582.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2582.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2582.mangd) } ${ receptData.blockId_2582.ingrediens } 1 msk grönsaksbuljongpulver
  • ${ receptData.blockId_2583.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2583.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2583.mangd) } ${ receptData.blockId_2583.ingrediens } 0.50 dl röda linser
  • ${ receptData.blockId_2584.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2584.ingrediens } 1 -- apelsin
  • ${ receptData.blockId_2585.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2585.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2585.mangd) } ${ receptData.blockId_2585.ingrediens } 1 krm salt

Gör så här:
Skala och hacka löken. Skär chilin i små bitar. Skala och riv ingefäran. Skölj linserna i kallt vatten. Skala potatis och morötter och dela i mindre bitar. Fräs lök, chili och ingefära i en kastrull i olivolja. Lägg i potatis och morötter och låt fräsa en stund med löken, chilin och ingefäran. Häll på vatten, fond och röda linser. Låt koka tills morötter och potatis är mjuka ca 15-20 minuter. Mixa allt med t ex en mixerstav. Pressa i saften av apelsinen och smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med lite mer vatten. Garnera med t ex finstrimlad mangold.

Tips!
Soppan går utmärkt att frysa in i portioner.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 533,61
Energi kcal: 165,87
Fett: 2,6g
Mättat fett: 0,5g
Kolhydrater: 28,17g
Sockerarter: 12,78g
Fiber: 6,06g
Protein: 5,24g
Laktos: 0,0g

Fler goda recept