Söt­po­ta­tis- & morots­sop­pa med apel­sin och röda lin­ser

För­nuf­tet note­rar att sop­pan med söt­po­ta­tis inne­hål­ler vita­mi­ner och mine­ra­ler. En annan del av hjär­nan säger bara smas­kens!”. Själ­va säger vi Okinor­diskt!”. Den här sop­pan kan ser­ve­ras som ensam­rätt men pas­sar även per­fekt att ser­ve­ra i mind­re por­tions­skå­lar på ett buffé­bord eller som en färg­grann förrätt.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_2575.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2575.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_2575.mangd, receptData.blockId_2575.ingrediensPlural, ) } 1 -- gul lök
  • ${ receptData.blockId_2576.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2576.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2576.mangd) } ${ receptData.blockId_2576.ingrediens } 0.25 -- hackad röd chili
  • ${ receptData.blockId_2577.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2577.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2577.mangd) } ${ receptData.blockId_2577.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2577.mangd) } ${ receptData.blockId_2577.ingrediens } 1 msk riven ingefära
  • ${ receptData.blockId_2578.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2578.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2578.mangd) } ${ receptData.blockId_2578.ingrediens } 0.50 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_2579.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2579.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2579.mangd) } ${ receptData.blockId_2579.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2579.mangd) } ${ receptData.blockId_2579.ingrediens } 200 g sötpotatis CityGross
  • ${ receptData.blockId_2580.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2580.ingrediens } 4 -- morötter
  • ${ receptData.blockId_2581.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2581.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2581.mangd) } ${ receptData.blockId_2581.ingrediens } 8 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_2582.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2582.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2582.mangd) } ${ receptData.blockId_2582.ingrediens } 1 msk grönsaksbuljongpulver
  • ${ receptData.blockId_2583.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2583.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2583.mangd) } ${ receptData.blockId_2583.ingrediens } 0.50 dl röda linser
  • ${ receptData.blockId_2584.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2584.ingrediens } 1 -- apelsin
  • ${ receptData.blockId_2585.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2585.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2585.mangd) } ${ receptData.blockId_2585.ingrediens } 1 krm salt
  • Till servering:

  • ${ receptData.blockId_5306.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5306.textFore | vuePlura( receptData.blockId_5306.mangd) } ${ receptData.blockId_5306.ingrediens } 1 -- förpackning Okivi Nöt- & fröbröd (1 bröd ger 18 skivor, räkna 1 skiva/port.) Mathem

Gör så här:
Baka brödet enligt anvisning på förpackningen.

Skala och hacka löken. Skär chilin i små bitar. Skala och riv ingefäran. Skölj linserna i kallt vatten. Skala potatis och morötter och dela i mindre bitar. Fräs lök, chili och ingefära i en kastrull i olivolja. Lägg i potatis och morötter och låt fräsa en stund med löken, chilin och ingefäran. Häll på vatten, fond och röda linser. Låt koka tills morötter och potatis är mjuka ca 15-20 minuter. Mixa allt med t ex en mixerstav. Pressa i saften av apelsinen och smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med lite mer vatten. Garnera med t ex finstrimlad mangold.

Tips!
Soppan går utmärkt att frysa in i portioner.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1004,61
Energi kcal: 279,27
Fett: 11,9g
Mättat fett: 0,91g
Kolhydrater: 29,51g
Sockerarter: 12,96g
Fiber: 8,24g
Protein: 10,31g
Laktos: 0,0g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information