Söt­po­ta­tis- och rot­frukt­s­bif­far med feta­ost­kräm

Var­för äta rött kött när det finns vege­ta­ris­ka bif­far som sma­kar fan­tas­tiskt? Söt­po­ta­tis och rot­fruk­ter är en lysan­de kom­bo och hav­ren en natur­lig fiberkälla.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

    Havresallad:

  • ${ receptData.blockId_39303.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39303.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39303.mangd) } ${ receptData.blockId_39303.ingrediens } 2 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_39304.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39304.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39304.mangd) } ${ receptData.blockId_39304.textFore | vuePlura( receptData.blockId_39304.mangd) } ${ receptData.blockId_39304.ingrediens } 1 dl kokta gröna ärtor
  • ${ receptData.blockId_39305.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39305.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39305.mangd) } ${ receptData.blockId_39305.textFore | vuePlura( receptData.blockId_39305.mangd) } ${ receptData.blockId_39305.ingrediens } 65 g blandad grönsallad
  • ${ receptData.blockId_39306.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39306.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39306.mangd) } ${ receptData.blockId_39306.ingrediens } 0.50 msk kallpressad rapsolja
  • Salt och peppar efter smak
  • Fetaostcréme:

  • ${ receptData.blockId_39309.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39309.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39309.mangd) } ${ receptData.blockId_39309.ingrediens } 50 g fetaost
  • ${ receptData.blockId_39310.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39310.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39310.mangd) } ${ receptData.blockId_39310.ingrediens } 2 dl matyoghurt
  • ${ receptData.blockId_39311.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39311.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39311.mangd) } ${ receptData.blockId_39311.ingrediens } 2 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_39312.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39312.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39312.mangd) } ${ receptData.blockId_39312.ingrediens } 1 krm salt

Sötpotatis- och rotfruktsbiffar

  • ${ receptData.blockId_32242.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_32242.enhet | vuePlura( receptData.blockId_32242.mangd) } ${ receptData.blockId_32242.ingrediens } 500 g Okivi Nordiska rotfrukter Mathem
  • ${ receptData.blockId_32243.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_32243.enhet | vuePlura( receptData.blockId_32243.mangd) } ${ receptData.blockId_32243.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_32243.mangd, receptData.blockId_32243.ingrediensPlural, ) } 300 g sötpotatis
  • ${ receptData.blockId_32244.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_32244.textFore | vuePlura( receptData.blockId_32244.mangd) } ${ receptData.blockId_32244.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_32244.mangd, receptData.blockId_32244.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten gul lök
  • ${ receptData.blockId_32245.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_32245.ingrediens } 1 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_32246.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_32246.enhet | vuePlura( receptData.blockId_32246.mangd) } ${ receptData.blockId_32246.ingrediens } 2 dl vetemjöl
  • ${ receptData.blockId_32247.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_32247.enhet | vuePlura( receptData.blockId_32247.mangd) } ${ receptData.blockId_32247.textFore | vuePlura( receptData.blockId_32247.mangd) } ${ receptData.blockId_32247.ingrediens } 0.5 dl finhackad persilja
  • ${ receptData.blockId_32248.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_32248.enhet | vuePlura( receptData.blockId_32248.mangd) } ${ receptData.blockId_32248.ingrediens } 0.5 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_32249.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_32249.enhet | vuePlura( receptData.blockId_32249.mangd) } ${ receptData.blockId_32249.ingrediens } 2 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_32250.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_32250.enhet | vuePlura( receptData.blockId_32250.mangd) } ${ receptData.blockId_32250.ingrediens } 1 msk rapsolja

Gör så här:

Havresallad: Tillaga havren enligt anvisningar på förpackningen. Blanda ihop havre, gröna ärtor och grönsallad. Ringla över olja och krydda med salt och peppar.

Fetaostcremé: Mosa fetaosten med en gaffel och blanda ihop den med matyoghurt, svartpeppar och salt

Biffar: Skala sötpotatisen och skär den i mindre bitar. Koka sötpotatis och rotfrukter tills de mjuknar.

Mosa dem grovt, gärna med en potatisstöt. Skala löken och riv den grovt och blanda ihop med sötpotatis, rotfrukter, ägg, mjöl och kryddor. Låt stå ca 10 min. Hetta upp en stekpanna med rapsolja. Klicka ner ca ½ dl smet i stekpannan och forma till biffar. Stek på medelvärme 4-5 minuter på varje sida. Servera med havresallad och fetaostcrème.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2208,93
Energi kcal: 524,98
Fett: 16,63g
Mättat fett: 5,75g
Kolhydrater: 71,5g
Sockerarter: 13,84g
Fiber: 11,4g
Protein: 16,23g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information