Grain­bowl med feta­ost och bönor

Natur­lig­het varar längst. I syn­ner­het i den okinor­dis­ka maten. Här kan du nju­ta av smak­ful­la grön­sa­ker och rot­fruk­ter i sto­ra bitar.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_2198.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2198.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2198.mangd) } ${ receptData.blockId_2198.ingrediens } 1 dl Okivi Fyra nordiska fullkornsgryn Mathem
  • ${ receptData.blockId_404.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_404.enhet | vuePlura( receptData.blockId_404.mangd) } ${ receptData.blockId_404.ingrediens } 1 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_405.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_405.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_405.mangd, receptData.blockId_405.ingrediensPlural, ) } 2 -- rödbeta
  • ${ receptData.blockId_2451.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2451.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2451.mangd) } ${ receptData.blockId_2451.ingrediens } 1 bit rotselleri
  • ${ receptData.blockId_407.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_407.enhet | vuePlura( receptData.blockId_407.mangd) } ${ receptData.blockId_407.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_407.mangd, receptData.blockId_407.ingrediensPlural, ) } 100 g morot eller sötpotatis
  • ${ receptData.blockId_408.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_408.enhet | vuePlura( receptData.blockId_408.mangd) } ${ receptData.blockId_408.ingrediens } 0.50 msk rapsolja
  • Fetaostkräm:

  • ${ receptData.blockId_2200.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2200.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2200.mangd) } ${ receptData.blockId_2200.ingrediens } 50 g fetaost
  • ${ receptData.blockId_2201.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2201.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2201.mangd) } ${ receptData.blockId_2201.ingrediens } 1 dl matyoghurt
  • peppar och ev. lite salt
  • Bönsallad:

  • ${ receptData.blockId_409.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_409.enhet | vuePlura( receptData.blockId_409.mangd) } ${ receptData.blockId_409.ingrediens } 1 dl kidneybönor
  • ${ receptData.blockId_410.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_410.enhet | vuePlura( receptData.blockId_410.mangd) } ${ receptData.blockId_410.textFore | vuePlura( receptData.blockId_410.mangd) } ${ receptData.blockId_410.ingrediens } 0.50 st påse ruccolasallad eller andra gröna blad
  • ${ receptData.blockId_411.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_411.enhet | vuePlura( receptData.blockId_411.mangd) } ${ receptData.blockId_411.ingrediens } 0.50 msk olivolja eller smakrik rapsolja
  • ${ receptData.blockId_412.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_412.enhet | vuePlura( receptData.blockId_412.mangd) } ${ receptData.blockId_412.textFore | vuePlura( receptData.blockId_412.mangd) } ${ receptData.blockId_412.ingrediens } 2 msk rostade pumpafrön

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Koka fullkornen enligt anvisningarna på förpackningen.

Skär rotfrukterna och löken i klyftor eller grova bitar. Lägg dem i en ugnsfast form och pensla med olja. Rosta i ugnen ca 20 minuter tills de får fin färg.

Mosa fetaosten med gaffel i en skål. Rör i matyoghurten och smaka av med svartpeppar och kanske lite salt.

Blanda de kokta fullkornen, kidneybönor, oliv- eller rapsolja och ruccolasallad på ett serveringsfat. Lägg på de rostade rotfrukterna, strö över rostade pumpafrön och servera med fetaostkrämen.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2051
Energi kcal: 490
Fett: 23,4g
Mättat fett: 8,5g
Kolhydrater: 45,8g
Sockerarter: 13,5g
Fiber: 8,2g
Protein: 17,6g

Fler goda recept