Grain­bowl med feta­ost och bönor

Natur­lig­het varar längst. I syn­ner­het i den okinor­dis­ka maten. Här kan du nju­ta av smak­ful­la grön­sa­ker och rot­fruk­ter i sto­ra bitar.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_2198.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2198.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2198.mangd) } ${ receptData.blockId_2198.ingrediens } 1 dl Okivi Fyra nordiska fullkornsgryn Mathem
  • ${ receptData.blockId_404.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_404.enhet | vuePlura( receptData.blockId_404.mangd) } ${ receptData.blockId_404.ingrediens } 1 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_405.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_405.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_405.mangd, receptData.blockId_405.ingrediensPlural, ) } 2 -- rödbeta
  • ${ receptData.blockId_2451.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2451.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2451.mangd) } ${ receptData.blockId_2451.ingrediens } 1 bit rotselleri
  • ${ receptData.blockId_407.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_407.enhet | vuePlura( receptData.blockId_407.mangd) } ${ receptData.blockId_407.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_407.mangd, receptData.blockId_407.ingrediensPlural, ) } 100 g morot eller sötpotatis
  • ${ receptData.blockId_408.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_408.enhet | vuePlura( receptData.blockId_408.mangd) } ${ receptData.blockId_408.ingrediens } 0.50 msk rapsolja
  • Fetaostkräm:

  • ${ receptData.blockId_2200.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2200.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2200.mangd) } ${ receptData.blockId_2200.ingrediens } 50 g fetaost
  • ${ receptData.blockId_2201.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2201.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2201.mangd) } ${ receptData.blockId_2201.ingrediens } 1 dl matyoghurt
  • peppar och ev. lite salt
  • Bönsallad:

  • ${ receptData.blockId_409.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_409.enhet | vuePlura( receptData.blockId_409.mangd) } ${ receptData.blockId_409.ingrediens } 1 dl kidneybönor
  • ${ receptData.blockId_410.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_410.enhet | vuePlura( receptData.blockId_410.mangd) } ${ receptData.blockId_410.textFore | vuePlura( receptData.blockId_410.mangd) } ${ receptData.blockId_410.ingrediens } 0.50 st påse ruccolasallad eller andra gröna blad
  • ${ receptData.blockId_411.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_411.enhet | vuePlura( receptData.blockId_411.mangd) } ${ receptData.blockId_411.ingrediens } 0.50 msk olivolja eller smakrik rapsolja
  • ${ receptData.blockId_412.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_412.enhet | vuePlura( receptData.blockId_412.mangd) } ${ receptData.blockId_412.textFore | vuePlura( receptData.blockId_412.mangd) } ${ receptData.blockId_412.ingrediens } 2 msk rostade pumpafrön

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Koka fullkornen enligt anvisningarna på förpackningen.

Skär rotfrukterna och löken i klyftor eller grova bitar. Lägg dem i en ugnsfast form och pensla med olja. Rosta i ugnen ca 20 minuter tills de får fin färg.

Mosa fetaosten med gaffel i en skål. Rör i matyoghurten och smaka av med svartpeppar och kanske lite salt.

Blanda de kokta fullkornen, kidneybönor, oliv- eller rapsolja och ruccolasallad på ett serveringsfat. Lägg på de rostade rotfrukterna, strö över rostade pumpafrön och servera med fetaostkrämen.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2051
Energi kcal: 490
Fett: 23,4g
Mättat fett: 8,5g
Kolhydrater: 45,8g
Sockerarter: 13,5g
Fiber: 8,2g
Protein: 17,6g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information