Rostad söt­po­ta­tis

Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_1126.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1126.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1126.mangd, receptData.blockId_1126.ingrediensPlural, ) } 1 -- sötpotatis
  • ${ receptData.blockId_1127.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1127.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1127.mangd) } ${ receptData.blockId_1127.ingrediens } 1.50 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_1128.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1128.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1128.mangd) } ${ receptData.blockId_1128.ingrediens } 2 -- nypor flingsalt

Gör så här:
Skala potatisen och skär den i klyftor.

Lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt och ringla över rapsolja och flingsalt. Blanda om ordentligt, ställ in plåten i ugnen och rosta tills potatisen fått färg, ca 25 min.

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information