Rostad pum­pa- och rot­frukt­s­sop­pa

Vis­sa för­knip­par hal­lo­ween med skräck­film, and­ra med trick or tre­at. Själ­va tän­ker vi på en vär­man­de, vac­ker pum­pa­sop­pa med både rot­fruk­ter och sting, som vär­mer i höstmörkret.
Beräknat för
6 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_24279.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24279.enhet | vuePlura( receptData.blockId_24279.mangd) } ${ receptData.blockId_24279.ingrediens } 1 st butternutpumpa
  • ${ receptData.blockId_24280.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24280.enhet | vuePlura( receptData.blockId_24280.mangd) } ${ receptData.blockId_24280.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_24280.mangd, receptData.blockId_24280.ingrediensPlural, ) } 1 st gul lök
  • ${ receptData.blockId_24281.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24281.enhet | vuePlura( receptData.blockId_24281.mangd) } ${ receptData.blockId_24281.ingrediens } 2 st vitlöksklyftor
  • ${ receptData.blockId_24282.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24282.enhet | vuePlura( receptData.blockId_24282.mangd) } ${ receptData.blockId_24282.ingrediens } 0.25 st röd chili alt. 1/2 tsk chiliflakes
  • ${ receptData.blockId_24283.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24283.enhet | vuePlura( receptData.blockId_24283.mangd) } ${ receptData.blockId_24283.textFore | vuePlura( receptData.blockId_24283.mangd) } ${ receptData.blockId_24283.ingrediens } 1 st förpackning Okivi Nordiska rotfrukter Mathem
  • ${ receptData.blockId_24284.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24284.enhet | vuePlura( receptData.blockId_24284.mangd) } ${ receptData.blockId_24284.ingrediens } 2 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_24285.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24285.enhet | vuePlura( receptData.blockId_24285.mangd) } ${ receptData.blockId_24285.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_24286.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24286.enhet | vuePlura( receptData.blockId_24286.mangd) } ${ receptData.blockId_24286.ingrediens } 1 l vatten
  • ${ receptData.blockId_24287.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24287.enhet | vuePlura( receptData.blockId_24287.mangd) } ${ receptData.blockId_24287.ingrediens } 2 msk lantbuljongpulver
  • ${ receptData.blockId_24288.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24288.enhet | vuePlura( receptData.blockId_24288.mangd) } ${ receptData.blockId_24288.ingrediens } 2 msk citronsaft
  • Ev. rostade pumpakärnor till dekoration

Tillbehör:

  • 1 förpackning Okivi Nöt-& fröbröd
  • 4 skivor ost
  • 1/2 gul paprika

Gör så här:

Baka brödet enligt anvisningar på förpackningen.

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär pumpan på hälften och skrapa ur kärnorna. Skala pumpan och skär den i mindre bitar.

Skala och finhacka löken. Skär chilin i strimlor. Lägg pumpa, lök, chili och hela klyftor vitlök med skal och rotfrukter på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över rapsolja och strö över salt. Blanda om ordentligt.

Rosta i mitten av ugnen ca 20 min tills pumpan och rotfrukterna är mjuka. Pilla ut vitlöken från skalet. Häll över allt i en stor kastrull. Tillsätt vatten och lantbuljong. Mixa soppan slät med en stavmixer och låt den puttra ca 5 minuter. Smaka av med citronsaft.

Häll upp soppan i skålar, strö ev. över pumpakärnor och servera med 4 skivor bröd, ost och paprikaringar.

Tips!

Har du Okivi Fullkornskrisp hemma kan du gärna toppa soppan med det.

Om det blir soppa över går det bra att frysa in och ta fram vid behov.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1337,44
Energi kcal: 210,47
Fett: 11,67g
Mättat fett: 2,09g
Kolhydrater: 14,29g
Sockerarter: 8,13g
Fiber: 6,65g
Protein: 8,64g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information