Många ser en färg­glad sal­lad med grön­sa­ker i vack­ra kulö­rer. And­ra ser fär­ger från skyd­dan­de ämnen samt vita­mi­ner, mine­ra­ler och and­ra nyt­tig­he­ter. Båda har rätt, fast de förs­ta har nog roli­ga­re vid mat­bor­det. På Oki­na­wa har de minst fem fär­ger på tall­ri­ken. Hur många har du?
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_4455.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4455.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4455.mangd) } ${ receptData.blockId_4455.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4455.mangd) } ${ receptData.blockId_4455.ingrediens } 1.50 dl okokt svart råris (3 dl kokt)
  • ${ receptData.blockId_4456.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4456.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4456.mangd) } ${ receptData.blockId_4456.ingrediens } 2 dl gröna linser
  • ${ receptData.blockId_4457.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4457.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4457.mangd) } ${ receptData.blockId_4457.ingrediens } 2 dl edamamebönor
  • ${ receptData.blockId_4458.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4458.ingrediens } 3 -- betor gärna i olika färger
  • ${ receptData.blockId_4459.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4459.ingrediens } 3 -- morötter gärna i olika färger
  • ${ receptData.blockId_4460.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4460.ingrediens } 2 -- salladslökar
  • ${ receptData.blockId_4461.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4461.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4461.mangd) } ${ receptData.blockId_4461.ingrediens } 1 -- påse blandad grönsallad
  • ${ receptData.blockId_4462.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4462.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4462.mangd) } ${ receptData.blockId_4462.ingrediens } 0.50 dl pumpakärnor
  • Örtdressing:

  • ${ receptData.blockId_4464.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4464.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4464.mangd) } ${ receptData.blockId_4464.ingrediens } 0.25 dl rapsolja
  • ${ receptData.blockId_4465.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4465.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4465.mangd) } ${ receptData.blockId_4465.ingrediens } 0.25 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_4466.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4466.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4466.mangd) } ${ receptData.blockId_4466.ingrediens } 1 tsk vitvinsvinäger
  • ${ receptData.blockId_4467.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4467.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4467.mangd) } ${ receptData.blockId_4467.ingrediens } 0.50 tsk örtagårdskrydda

Bön och citrondipp:


Gör så här:

Baka brödet enligt anvisning på förpackningen.

Sallad: Koka ris och linser enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Tina edamamebönorna enligt anvsining på förpackningen.

Skala betor och morötter och skiva dem tunt eller riv de grovt.

Skölj salladslöken och strimla den. Skölj salladen.

Lägg upp allt på ett stort fat i små ”öar” och toppa med pumpakärnor.

Örtdressing: Mixa alla ingredienser till dressingen med en stavmixer och ringla över salladen.

Böndipp: Häll av vattnet från bönorna och skölj dem i kallt vatten. Skölj citronen, riv skalet fint och pressa ur saften. Mixa bönor och vatten till en krämig röra. Blanda ner citronskal, saft och salt.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2344,32
Energi kcal: 560,89
Fett: 21,36g
Mättat fett: 2,51g
Kolhydrater: 59,82g
Sockerarter: 11,17g
Fiber: 10,09g
Protein: 24,98g

Fler goda recept