Rabar­berkyck­ling med pri­mör­sal­lad

När du äter full­korn, äter du fiber­rikt och då trivs de goda tarm­bak­te­ri­er­na. När du äter rabar­berkyck­ling kom­mer ock­så smaklö­kar­na att tri­vas. Vi vågar tro att res­ten av dig ock­så kom­mer att mysa lite.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_4169.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4169.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4169.mangd) } ${ receptData.blockId_4169.ingrediens } 0.50 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_4170.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4170.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4170.mangd) } ${ receptData.blockId_4170.ingrediens } 600 g kycklinglårfilé
  • ${ receptData.blockId_4171.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4171.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4171.mangd) } ${ receptData.blockId_4171.ingrediens } 1 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_4172.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4172.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4172.mangd) } ${ receptData.blockId_4172.ingrediens } 2 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_4173.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4173.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4173.mangd) } ${ receptData.blockId_4173.ingrediens } 100 g rabarber
  • ${ receptData.blockId_4174.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4174.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4174.mangd) } ${ receptData.blockId_4174.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4174.mangd) } ${ receptData.blockId_4174.ingrediens } 0.50 dl vispgrädde CityGross
  • ${ receptData.blockId_4176.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4176.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4176.mangd) } ${ receptData.blockId_4176.ingrediens } 2 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_4177.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4177.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4177.mangd) } ${ receptData.blockId_4177.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4177.mangd) } ${ receptData.blockId_4177.ingrediens } 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • ${ receptData.blockId_4178.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4178.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4178.mangd) } ${ receptData.blockId_4178.ingrediens } 1 tsk sambal olek
  • ${ receptData.blockId_4179.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4179.ingrediens } 1 -- pressad vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_4705.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4705.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4705.mangd) } ${ receptData.blockId_4705.ingrediens } 0.50 msk rapsolja
  • Klippt gräslök

Primörsallad:

  • ${ receptData.blockId_4183.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4183.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4183.mangd) } ${ receptData.blockId_4183.ingrediens } 2 dl Okivi Fyra nordiska fullkornsgryn Mathem
  • ${ receptData.blockId_4184.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4184.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4184.mangd) } ${ receptData.blockId_4184.ingrediens } 200 g kålrabbi
  • ${ receptData.blockId_4185.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4185.ingrediens } 8 -- rädisor
  • ${ receptData.blockId_4186.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4186.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4186.mangd) } ${ receptData.blockId_4186.ingrediens } 150 g sockerärter
  • ${ receptData.blockId_4187.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4187.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4187.mangd) } ${ receptData.blockId_4187.ingrediens } 1 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_4188.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4188.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4188.mangd) } ${ receptData.blockId_4188.ingrediens } 1 msk vitvinsvinäger
  • ${ receptData.blockId_4189.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4189.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4189.mangd) } ${ receptData.blockId_4189.ingrediens } 1 msk vatten
  • ${ receptData.blockId_4190.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4190.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4190.mangd) } ${ receptData.blockId_4190.ingrediens } 1 krm salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Rabarberkyckling: Hetta upp en stekpanna med rapsolja. Strö över salt och peppar på kycklingen och bryn den på båda sidor. Ansa och skär rabarbern i mindre bitar. Lägg kycklingen och rabarbern i en ugnssäker form.

Vispa ihop grädde, vatten, kycklingfond, sambal och vitlök och häll det i formen.

Ställ in formen mitt i ugnen 20 minuter. Dekorera gärna med klippt gräslök.

Primörsallad: Koka fullkornen enligt anvisning på förpackningen.

Skala kålrabbin och skär den i tunna skivor, gärna med mandolin. Skölj rädisorna och sockerärtorna. Skär rädisorna i tunna skivor och sockerärtorna i strimlor.

Lägg allt i en skål och blanda ner olja, vinäger, vatten och salt.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2035,31
Energi kcal: 481,03
Fett: 17,57g
Mättat fett: 4,45g
Kolhydrater: 35,8g
Sockerarter: 4,24g
Fiber: 7,99g
Protein: 41,69g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information