Röd­bets­sal­lad med äpp­le

Meri kuri­si­ma­su! Se där, nu vet du hur man säger God jul på japans­ka. Vill du säga smak­rik sal­lad med grön­sa­ker, full­korn och lite sting, säger du Okinor­disk röd­bets­sal­lad med äpple.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_3363.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3363.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3363.mangd) } ${ receptData.blockId_3363.ingrediens } 400 g rödbetor
  • ${ receptData.blockId_3364.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3364.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3364.mangd) } ${ receptData.blockId_3364.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3364.mangd, receptData.blockId_3364.ingrediensPlural, ) } 1 -- rött äpple
  • ${ receptData.blockId_3365.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3365.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3365.mangd) } ${ receptData.blockId_3365.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3365.mangd, receptData.blockId_3365.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten rödlök
  • ${ receptData.blockId_3366.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3366.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3366.mangd) } ${ receptData.blockId_3366.ingrediens } 2 tsk riven pepparrot
  • ${ receptData.blockId_3367.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3367.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3367.mangd) } ${ receptData.blockId_3367.ingrediens } 1 tsk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_3368.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3368.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3368.mangd) } ${ receptData.blockId_3368.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_3369.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3369.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3369.mangd) } ${ receptData.blockId_3369.ingrediens } 2 msk Okivi Fullkornskrisp Mathem
  • ${ receptData.blockId_3370.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3370.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3370.mangd) } ${ receptData.blockId_3370.ingrediens } 2 msk hackad persilja

Gör så här:

Koka rödbetorna med skalet på tills de är mjuka. Skölj i kallt vatten.

Skala rödbetorna och låt de svalna. Skär rödbetor och äpple i mindre bitar.

Skala och hacka löken. Skala pepparroten och riv den fint.

Lägg ner allt i en skål och tillsätt rapsolja och salt.

Blanda om och toppa med fullkornskrisp och persilja.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 343,98
Energi kcal: 82,58
Fett: 1,4g
Mättat fett: 0,12g
Kolhydrater: 13,69g
Sockerarter: 12,27g
Fiber: 3,74g
Protein: 1,69g

Fler goda recept