Röd­bets­sal­lad med äpp­le

Meri kuri­si­ma­su! Se där, nu vet du hur man säger God jul på japans­ka. Vill du säga smak­rik sal­lad med grön­sa­ker, full­korn och lite sting, säger du Okinor­disk röd­bets­sal­lad med äpple.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_3363.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3363.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3363.mangd) } ${ receptData.blockId_3363.ingrediens } 400 g rödbetor
  • ${ receptData.blockId_3364.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3364.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3364.mangd) } ${ receptData.blockId_3364.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3364.mangd, receptData.blockId_3364.ingrediensPlural, ) } 1 -- rött äpple
  • ${ receptData.blockId_3365.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3365.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3365.mangd) } ${ receptData.blockId_3365.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3365.mangd, receptData.blockId_3365.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten rödlök
  • ${ receptData.blockId_3366.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3366.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3366.mangd) } ${ receptData.blockId_3366.ingrediens } 2 tsk riven pepparrot
  • ${ receptData.blockId_3367.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3367.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3367.mangd) } ${ receptData.blockId_3367.ingrediens } 1 tsk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_3368.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3368.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3368.mangd) } ${ receptData.blockId_3368.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_3369.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3369.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3369.mangd) } ${ receptData.blockId_3369.ingrediens } 2 msk Okivi Fullkornskrisp Mathem
  • ${ receptData.blockId_3370.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3370.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3370.mangd) } ${ receptData.blockId_3370.ingrediens } 2 msk hackad persilja

Gör så här:

Koka rödbetorna med skalet på tills de är mjuka. Skölj i kallt vatten.

Skala rödbetorna och låt de svalna. Skär rödbetor och äpple i mindre bitar.

Skala och hacka löken. Skala pepparroten och riv den fint.

Lägg ner allt i en skål och tillsätt rapsolja och salt.

Blanda om och toppa med fullkornskrisp och persilja.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 343,98
Energi kcal: 82,58
Fett: 1,4g
Mättat fett: 0,12g
Kolhydrater: 13,69g
Sockerarter: 12,27g
Fiber: 3,74g
Protein: 1,69g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information