Röd­bets­bif­far med rot­frukt­s­sal­lad och feta­ostcre­mé

Röd­bets­bif­far pas­sar minst lika bra i mat­lå­dan som till mid­dags­bjud­ning­en och går utmärkt att fry­sa in. Här ser­ve­ras de med en här­lig sal­lad på svens­ka rot­fruk­ter som är både goda, nyt­ti­ga och mät­tan­de. Sal­la­den top­pas med en feta­ost­rö­ra som är en per­fekt smak­kom­bi­na­tion med rödbetor.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_928.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_928.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_928.mangd, receptData.blockId_928.ingrediensPlural, ) } 1 -- morot ca 100 g
  • ${ receptData.blockId_929.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_929.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_929.mangd, receptData.blockId_929.ingrediensPlural, ) } 1 -- palsternacka ca 100 g
  • ${ receptData.blockId_930.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_930.ingrediens } 1 -- rotselleri ca 100 g
  • ${ receptData.blockId_931.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_931.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_931.mangd, receptData.blockId_931.ingrediensPlural, ) } 1 -- kålrot ca 100 g
  • ${ receptData.blockId_932.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_932.enhet | vuePlura( receptData.blockId_932.mangd) } ${ receptData.blockId_932.ingrediens } 0.50 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_933.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_933.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_933.mangd, receptData.blockId_933.ingrediensPlural, ) } 1 -- grönsaksbuljongtärning
  • ${ receptData.blockId_934.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_934.enhet | vuePlura( receptData.blockId_934.mangd) } ${ receptData.blockId_934.ingrediens } 1 msk vitvinsvinäger
  • ${ receptData.blockId_935.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_935.enhet | vuePlura( receptData.blockId_935.mangd) } ${ receptData.blockId_935.ingrediens } 0.50 msk rapsolja
  • nymald vitpeppar
  • ${ receptData.blockId_937.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_937.enhet | vuePlura( receptData.blockId_937.mangd) } ${ receptData.blockId_937.textFore | vuePlura( receptData.blockId_937.mangd) } ${ receptData.blockId_937.ingrediens } 2 msk finklippt gräslök

Rödbetsbiffar

  • ${ receptData.blockId_942.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_942.enhet | vuePlura( receptData.blockId_942.mangd) } ${ receptData.blockId_942.ingrediens } 300 g CityGross finrivna rödbetor
  • ${ receptData.blockId_944.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_944.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_944.mangd, receptData.blockId_944.ingrediensPlural, ) } 0.5 -- gul lök
  • ${ receptData.blockId_945.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_945.ingrediens } 1 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_946.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_946.enhet | vuePlura( receptData.blockId_946.mangd) } ${ receptData.blockId_946.ingrediens } 1.5 dl havremjöl
  • ${ receptData.blockId_947.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_947.enhet | vuePlura( receptData.blockId_947.mangd) } ${ receptData.blockId_947.textFore | vuePlura( receptData.blockId_947.mangd) } ${ receptData.blockId_947.ingrediens } 1 tsk färsk timjan
  • ${ receptData.blockId_948.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_948.enhet | vuePlura( receptData.blockId_948.mangd) } ${ receptData.blockId_948.ingrediens } 1 msk dijonsenap

Fetaostcremé

  • ${ receptData.blockId_950.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_950.enhet | vuePlura( receptData.blockId_950.mangd) } ${ receptData.blockId_950.ingrediens } 75 g fetaost
  • ${ receptData.blockId_951.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_951.enhet | vuePlura( receptData.blockId_951.mangd) } ${ receptData.blockId_951.ingrediens } 2 dl matyoghurt
  • ${ receptData.blockId_952.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_952.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_952.mangd, receptData.blockId_952.ingrediensPlural, ) } 0.5 -- citron
  • ${ receptData.blockId_953.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_953.enhet | vuePlura( receptData.blockId_953.mangd) } ${ receptData.blockId_953.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_954.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_954.enhet | vuePlura( receptData.blockId_954.mangd) } ${ receptData.blockId_954.ingrediens } 2 krm svartpeppar

Gör så här:
Skala rotfrukterna och skär dem i ca 2 cm tärningar, koka dem tills de är mjuka, ca 10 minuter.

Mosa fetaosten med en gaffel och blanda den med yoghurten i en skål.

Skölj citronen och riv ner skalet i skålen, smaka av med salt och svartpeppar och blanda om.

Koka upp vattnet med buljongtärningen, vinäger, olja och lite nymald vitpeppar.

Slå den heta lagen över de nykokta, varma rotfrukterna. Låt salladen stå minst 1 timme eller över natten i kylen.

Strö finhackad gräslök över salladen.

Skala rödbetorna och löken och riv de fint.

Lägg rödbetorna och löken i en skål och blanda ner ägg, havremjöl, senap, timjan, salt och peppar.

Hetta upp en stekpanna med rapsolja och klicka ut fyra biffar. Platta till biffarna lätt och stek på medelvärme i ca 4-5 minuter på varje sida.

Servera salladen med rödbetsbiffar och fetaostkräm

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2342,43
Energi kcal: 563,04
Fett: 22,82g
Mättat fett: 8,94g
Kolhydrater: 59,85g
Sockerarter: 27,2g
Fiber: 12,9g
Protein: 21,3g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information