I den okinor­dis­ka maten får man unna sig det lil­la extra. Kanske för att den okinor­dis­ka livssti­len ock­så upp­ma­nar till att röra sig myc­ket. Så ta en bit plom­mon­paj och njut. Skip­par du gräd­de eller yog­hurt bred­vid är den dess­utom vegansk.
Beräknat för
6 personer
${ value }

Ingredienser

    Smuldeg:

  • ${ receptData.blockId_22968.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_22968.enhet | vuePlura( receptData.blockId_22968.mangd) } ${ receptData.blockId_22968.ingrediens } 1 dl mandelmjöl
  • ${ receptData.blockId_22969.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_22969.enhet | vuePlura( receptData.blockId_22969.mangd) } ${ receptData.blockId_22969.ingrediens } 0.50 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_22970.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_22970.enhet | vuePlura( receptData.blockId_22970.mangd) } ${ receptData.blockId_22970.ingrediens } 1 msk strösocker
  • ${ receptData.blockId_22971.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_22971.enhet | vuePlura( receptData.blockId_22971.mangd) } ${ receptData.blockId_22971.ingrediens } 1.50 msk rapsolja
  • Fyllning:

  • ${ receptData.blockId_22973.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_22973.enhet | vuePlura( receptData.blockId_22973.mangd) } ${ receptData.blockId_22973.ingrediens } 300 g plommon
  • ${ receptData.blockId_22974.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_22974.enhet | vuePlura( receptData.blockId_22974.mangd) } ${ receptData.blockId_22974.ingrediens } 1 msk strösocker
  • ${ receptData.blockId_22975.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_22975.enhet | vuePlura( receptData.blockId_22975.mangd) } ${ receptData.blockId_22975.textFore | vuePlura( receptData.blockId_22975.mangd) } ${ receptData.blockId_22975.ingrediens } 0.50 tsk malen kardemumma
  • ${ receptData.blockId_22976.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_22976.enhet | vuePlura( receptData.blockId_22976.mangd) } ${ receptData.blockId_22976.ingrediens } 0.50 tsk vaniljpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Blanda mandelmjöl, havre, socker och rapsolja i en bunke till en grynig massa. Dela och kärna ur plommonen och skär de i tunna klyftor.

Blanda ihop socker, kardemumma och vaniljpulver i en bunke. Lägg ner plommonen och blanda om. Fördela plommon i 6 portionsformar eller i en ugnssäker form. Strö över smuldeg.

Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Servera med en klick vispad grädde eller turkisk yoghurt.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 637,68
Energi kcal: 151,84
Fett: 7,82g
Mättat fett: 0,63g
Kolhydrater: 16,6g
Sockerarter: 10,96g
Fiber: 2,16g
Protein: 2,89g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information