Vi kan kal­la dem piz­za­bul­lar, mini­piz­zor eller rull­tårtspiz­za. Eller så kan vi helt enkelt säga som det är: under­bart gott och ett per­fekt till­tugg innan maten.

Ingredienser

  • 25 st
  • Pizzadeg:

  • ${ receptData.blockId_5307.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5307.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5307.mangd) } ${ receptData.blockId_5307.ingrediens } 1 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_3930.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3930.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3930.mangd) } ${ receptData.blockId_3930.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3930.mangd) } ${ receptData.blockId_3930.ingrediens } 1 dl fingervarmt vatten (37 grader)
  • ${ receptData.blockId_3931.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3931.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3931.mangd) } ${ receptData.blockId_3931.ingrediens } 6 g jäst
  • ${ receptData.blockId_3932.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3932.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3932.mangd) } ${ receptData.blockId_3932.ingrediens } 0.50 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_3933.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3933.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3933.mangd) } ${ receptData.blockId_3933.ingrediens } 3 dl dinkelmjöl siktat
  • ${ receptData.blockId_3934.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3934.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3934.mangd) } ${ receptData.blockId_3934.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • Tomatsås:

  • ${ receptData.blockId_3937.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3937.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3937.mangd) } ${ receptData.blockId_3937.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3937.mangd) } ${ receptData.blockId_3937.ingrediens } 2 dl passerade tomater
  • ${ receptData.blockId_3938.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3938.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3938.mangd) } ${ receptData.blockId_3938.ingrediens } 1 msk tomatpuré
  • ${ receptData.blockId_3939.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3939.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3939.mangd) } ${ receptData.blockId_3939.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_3940.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3940.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3940.mangd) } ${ receptData.blockId_3940.ingrediens } 0.50 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_3941.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3941.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3941.mangd) } ${ receptData.blockId_3941.ingrediens } 0.50 tsk torkad oregano
  • ${ receptData.blockId_3942.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3942.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3942.mangd) } ${ receptData.blockId_3942.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3942.mangd) } ${ receptData.blockId_3942.ingrediens } 0.50 tsk torkad mejram
  • ${ receptData.blockId_3943.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3943.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3943.mangd) } ${ receptData.blockId_3943.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3943.mangd) } ${ receptData.blockId_3943.ingrediens } 1 krm nymald svartpeppar

Fyllning:

  • ${ receptData.blockId_3946.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3946.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3946.mangd) } ${ receptData.blockId_3946.ingrediens } 1 dl majskorn
  • ${ receptData.blockId_3947.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3947.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3947.mangd) } ${ receptData.blockId_3947.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3947.mangd) } ${ receptData.blockId_3947.ingrediens } 1 dl strimlad färsk basilika
  • ${ receptData.blockId_3948.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3948.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3948.mangd) } ${ receptData.blockId_3948.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3948.mangd) } ${ receptData.blockId_3948.ingrediens } 60 g riven mozarellaost
  • ${ receptData.blockId_3949.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3949.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3949.mangd) } ${ receptData.blockId_3949.ingrediens } 2 tsk parmesanost
  • ${ receptData.blockId_5230.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5230.ingrediens } 2 -- tomater i små bitar

Gör så här:

Koka fullkornshavren enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna. Blanda ihop och arbeta samman alla ingredienserna till degen i ett par minuter, gärna i en assistent. Låt jäsa under bakduk i en timme.

Rör ihop ingredienserna till tomatsåsen.

Sätt ugnen på 225°. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till ca 30 x 20 cm stor rektangel. Skär tomaterna i små bitar. Bred sås på degen och strö över majs, basilika, tomatbitar och mozzarella. Rulla ihop som rulltårtor. Skär varje rulle i tolv bitar och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Strö över parmesanost. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter tills de har fått fin färg. Låt svalna på plåten.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 231,28
Energi kcal: 55,15
Fett: 1,50g
Mättat fett: 0,56g
Kolhydrater: 8,18g
Sockerarter: 0,69g
Fiber: 1,2g
Protein: 3,06g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information