Ome­lett med spar­ris och rökt lax

Det kanske låter märk­ligt att använ­da orden nyt­ti­ga och fet­ter i sam­ma mening. Men vi gör det gär­na: En här­lig, enkel som­mar­rätt med nyt­ti­ga fet­ter från lax­en och spar­ris med myc­ket C-vitamin.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser


Gör så här:

Koka fullkornen enligt anvisning på förpackningen.

Skala löken och skär den i tunna skivor. Skär sparris, lax och fetost i mindre bitar. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop lätt med en gaffel. Tillsätt vatten, fullkorn, salt och peppar.
Hetta upp en stekpanna med rapsolja och fräs lök och sparris tills den mjuknar. Häll i äggblandningen och stek omeletten 8-10 minuter. Fräs de blommiga grönsakerna i rapsolja några minuter.

Smula över fetaost på omeletten och toppa med lax.

Servera med blommiga grönsaker.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1179,1
Energi kcal: 281,65
Fett: 17,08g
Mättat fett: 4,55g
Kolhydrater: 10,95g
Sockerarter: 2,88g
Fiber: 3,94g
Protein: 19,26g

Fler goda recept