Ome­lett med spar­ris och rökt lax

Det kanske låter märk­ligt att använ­da orden nyt­ti­ga och fet­ter i sam­ma mening. Men vi gör det gär­na: En här­lig, enkel som­mar­rätt med nyt­ti­ga fet­ter från lax­en och spar­ris med myc­ket C-vitamin.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser


Gör så här:

Koka fullkornshavren enligt anvisning på förpackningen.

Skala löken och skär den i tunna skivor. Skär sparris, lax och fetost i mindre bitar. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop lätt med en gaffel. Tillsätt vatten, fullkornshavre, salt och peppar.
Hetta upp en stekpanna med rapsolja och fräs lök och sparris tills den mjuknar. Häll i äggblandningen och stek omeletten 8-10 minuter. Fräs de blommiga grönsakerna i rapsolja några minuter.

Smula över fetaost på omeletten och toppa med lax.

Servera med blommiga grönsaker.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2096,96
Energi kcal: 499,73
Fett: 29,66g
Mättat fett: 6,96g
Kolhydrater: 19,69g
Sockerarter: 5,49g
Fiber: 5,73g
Protein: 36,46g

Fler goda recept