Ome­lett med spar­ris och rökt lax

Det kanske låter märk­ligt att använ­da orden nyt­ti­ga och fet­ter i sam­ma mening. Men vi gör det gär­na: En här­lig, enkel som­mar­rätt med nyt­ti­ga fet­ter från lax­en och spar­ris med myc­ket C‑vitamin.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser


Gör så här:

Koka fullkornshavren enligt anvisning på förpackningen.

Skala löken och skär den i tunna skivor. Skär sparris, lax och fetost i mindre bitar. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop lätt med en gaffel. Tillsätt vatten, fullkornshavre, salt och peppar.
Hetta upp en stekpanna med rapsolja och fräs lök och sparris tills den mjuknar. Häll i äggblandningen och stek omeletten 8-10 minuter. Fräs de blommiga grönsakerna i rapsolja några minuter.

Smula över fetaost på omeletten och toppa med lax.

Servera med blommiga grönsaker.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2096,96
Energi kcal: 499,73
Fett: 29,66g
Mättat fett: 6,96g
Kolhydrater: 19,69g
Sockerarter: 5,49g
Fiber: 5,73g
Protein: 36,46g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information