Ome­lett med grön­sa­ker och par­me­san

Ome­lett går att vari­e­ra på många oli­ka sätt och pas­sar både som fru­kost, lunch och mid­dag. Pro­va att använ­da oli­ka sor­ters grön­sa­ker, till exem­pel färs­ka cham­pin­jo­ner eller annan svamp, pur­jo­lök, pap­ri­ka, toma­ter, ärtor eller grö­na bönor.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_1448.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1448.ingrediens } 5 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_1449.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1449.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1449.mangd) } ${ receptData.blockId_1449.ingrediens } 1 -- bit zucchini ( ca 100 g)
  • ${ receptData.blockId_1450.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1450.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1450.mangd) } ${ receptData.blockId_1450.ingrediens } 6 -- stjälkar färsk sparris CityGross
  • ${ receptData.blockId_1451.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1451.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1451.mangd, receptData.blockId_1451.ingrediensPlural, ) } 1 -- rödlök
  • ${ receptData.blockId_1452.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1452.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1452.mangd) } ${ receptData.blockId_1452.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1452.mangd) } ${ receptData.blockId_1452.ingrediens } 3 msk hyvlad parmesan ( ca 10 g) CityGross
  • ${ receptData.blockId_1453.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1453.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1453.mangd) } ${ receptData.blockId_1453.ingrediens } 1 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_1454.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1454.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1454.mangd) } ${ receptData.blockId_1454.ingrediens } 4 msk vatten
  • ${ receptData.blockId_1455.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1455.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1455.mangd) } ${ receptData.blockId_1455.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • svartpeppar efter smak

Bönsallad med rödlök och vinägrett

  • ${ receptData.blockId_1486.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1486.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1486.mangd) } ${ receptData.blockId_1486.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1486.mangd) } ${ receptData.blockId_1486.ingrediens } 2 dl blandade bönor t ex kidneybönor, vita eller svarta bönor CityGross
  • ${ receptData.blockId_1487.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1487.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1487.mangd) } ${ receptData.blockId_1487.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1487.mangd, receptData.blockId_1487.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten rödlök
  • ${ receptData.blockId_1488.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1488.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1488.mangd) } ${ receptData.blockId_1488.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1488.mangd) } ${ receptData.blockId_1488.ingrediens } 1 msk mild vinäger, t ex vit balsamico CityGross
  • ${ receptData.blockId_1489.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1489.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1489.mangd) } ${ receptData.blockId_1489.ingrediens } 1 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_1490.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1490.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1490.mangd) } ${ receptData.blockId_1490.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1490.mangd) } ${ receptData.blockId_1490.ingrediens } 0.5 krm salt och svartpeppar CityGross

Gör så här:
Bönsallad:
Skölj bönorna och lägg dem i en liten skål. Häll över olja och vinäger och smaka av med salt och peppar.

Skala löken och skiva den fint och blanda den med bönorna.

Omelett: Skala löken och skiva den fint.

Skölj squashen och skär i skivor. Bryt av den grova nedersta delen av sparrisstjälkarna och skär stjälkarna i mindre bitar, gärna på diagonalen.

Fräs grönsakerna i hälften av oljan i en stekpanna tills de fått lite färg. Tillsätt sparrisen när det återstår några minuter av stekningen.

Lägg grönsakerna på ett fat medan du gör i ordning omeletten: Vispa ihop ägg, vatten och salt. Hetta upp stekpannan med lite fett i. Sänk värmen och häll smeten i stekpannan. Stick i omeletten med en trägaffel och lyft i smeten då och då så att den blir jämnt genomstekt.

Lägg på grönsakerna och låt dem värmas lätt, lägg gärna på ett lock. Toppa med hyvlad parmesan och nymald svartpeppar strax innan serveringen.

Servera omeletten med bönsalladen och gärna en knäckesmörgås eller en skiva fullkornsbröd.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2080
Energi kcal: 497
Fett: 30,9g
Mättat fett: 6,9g
Kolhydrater: 21,7g
Sockerarter: 7,5g
Fiber: 8,8g
Protein: 29,2g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information