Blan­da full­korn från hav­re, korn, vete och råg med bl a sol­ros­frön, pumpakär­nor och inspi­ra­tion från Oki­na­wa. Då får du en här­lig käl­la till fiber, mag­ne­sium, zink och järn, som pas­sar till yog­hurt, sal­lad, des­sert och myc­ket annat.

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_4092.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4092.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4092.mangd) } ${ receptData.blockId_4092.ingrediens } 2 dl Okivi Fyra nordiska fullkornsgryn Mathem
  • ${ receptData.blockId_4093.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4093.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4093.mangd) } ${ receptData.blockId_4093.ingrediens } 1 dl havregryn
  • ${ receptData.blockId_4095.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4095.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4095.mangd) } ${ receptData.blockId_4095.ingrediens } 1 dl rågflingor
  • ${ receptData.blockId_4096.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4096.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4096.mangd) } ${ receptData.blockId_4096.ingrediens } 1 dl solroskärnor
  • ${ receptData.blockId_4702.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4702.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4702.mangd) } ${ receptData.blockId_4702.ingrediens } 1 dl hela linfrön
  • ${ receptData.blockId_4097.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4097.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4097.mangd) } ${ receptData.blockId_4097.ingrediens } 0.50 dl pumpakärnor
  • ${ receptData.blockId_4098.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4098.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4098.mangd) } ${ receptData.blockId_4098.ingrediens } 0.50 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_4099.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4099.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4099.mangd) } ${ receptData.blockId_4099.ingrediens } 1 tsk salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 170 grader. Koka fullkornen enligt anvisning på förpackningen.

Blanda havregryn, rågflingor, solrosfrön, linfrön, pumpakärnor, rapsolja och salt i en skål.

Tillsätt de kokta fullkornen och blanda väl.

Häll ut blandningen jämt på en ugnsplåt. Ställ in i ugnen 25-30 minuter. Rör med jämna mellanrum tills kornen är guldbruna och krispiga.

Låt svalna och förvara i en tätslutande burk.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 406,97
Energi kcal: 97,26
Fett: 6,08g
Mättat fett: 0,77g
Kolhydrater: 6,58g
Sockerarter: 0,35g
Fiber: 2,48g
Protein: 3,08g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information