Tyc­ker bar­nen att det är långtrå­kigt om det reg­nar på som­ma­ren? Gör glass. Det tar lite tid (sys­sel­sätt­ning!), men när solen tit­tar fram och fry­sen är full är det värt besväret.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_5090.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5090.ingrediens } 1 -- vaniljstång
  • ${ receptData.blockId_5091.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5091.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5091.mangd) } ${ receptData.blockId_5091.textFore | vuePlura( receptData.blockId_5091.mangd) } ${ receptData.blockId_5091.ingrediens } 1 bit färsk ingefära
  • ${ receptData.blockId_5092.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5092.ingrediens } 0.50 -- lime
  • ${ receptData.blockId_5093.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5093.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5093.mangd) } ${ receptData.blockId_5093.ingrediens } 4 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_5094.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5094.ingrediens } 1 -- kanelstång
  • ${ receptData.blockId_5095.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5095.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5095.mangd) } ${ receptData.blockId_5095.ingrediens } 2 krm kardemummakärnor
  • ${ receptData.blockId_5096.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5096.textFore | vuePlura( receptData.blockId_5096.mangd) } ${ receptData.blockId_5096.ingrediens } 4 -- små päron gärna Conference lagom mogna

Gör så här:

Dela vaniljstången på längden. Skala ingefäran noga och skär i mindre bitar.

Skölj limen och riv den fint. Blanda alla ingredienser utom päronen i en kastrull.

Låt lagen koka upp och sedan sjuda i ca 10-15 minuter.

Skala päronen, dela dem i fyra klyftor och ta bort kärnhuset. Låt päronen sjuda i lagen tills de är mjuka. Hur lång tid det tar beror helt på storleken på klyftorna, men ca 10-15 minuter.

Låt päronen kallna i lagen och ställ in i kylen ca 1 vecka. Sila lagen.

Mixa päron och lag till en slät konsistens.

Häll ner i glassformar och ställ in i frysen.

Fler goda recept