Tyc­ker bar­nen att det är långtrå­kigt om det reg­nar på som­ma­ren? Gör glass. Det tar lite tid (sys­sel­sätt­ning!), men när solen tit­tar fram och fry­sen är full är det värt besväret.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_5090.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5090.ingrediens } 1 -- vaniljstång
  • ${ receptData.blockId_5091.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5091.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5091.mangd) } ${ receptData.blockId_5091.textFore | vuePlura( receptData.blockId_5091.mangd) } ${ receptData.blockId_5091.ingrediens } 1 bit färsk ingefära
  • ${ receptData.blockId_5092.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5092.ingrediens } 0.50 -- lime
  • ${ receptData.blockId_5093.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5093.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5093.mangd) } ${ receptData.blockId_5093.ingrediens } 4 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_5094.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5094.ingrediens } 1 -- kanelstång
  • ${ receptData.blockId_5095.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5095.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5095.mangd) } ${ receptData.blockId_5095.ingrediens } 2 krm kardemummakärnor
  • ${ receptData.blockId_5096.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5096.textFore | vuePlura( receptData.blockId_5096.mangd) } ${ receptData.blockId_5096.ingrediens } 4 -- små päron gärna Conference lagom mogna

Gör så här:

Dela vaniljstången på längden. Skala ingefäran noga och skär i mindre bitar.

Skölj limen och riv den fint. Blanda alla ingredienser utom päronen i en kastrull.

Låt lagen koka upp och sedan sjuda i ca 10-15 minuter.

Skala päronen, dela dem i fyra klyftor och ta bort kärnhuset. Låt päronen sjuda i lagen tills de är mjuka. Hur lång tid det tar beror helt på storleken på klyftorna, men ca 10-15 minuter.

Låt päronen kallna i lagen och ställ in i kylen ca 1 vecka. Sila lagen.

Mixa päron och lag till en slät konsistens.

Häll ner i glassformar och ställ in i frysen.

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information