Okinor­dis­ka snit­tar med lax­rö­ra och röd­bets­hum­mus

Den okinor­dis­ka maten pas­sar per­fekt i jul, men för­sök inte hit­ta på ett pas­san­de rim. Oki­na­wa går bra (sna­va, sta­va, tra­va, Bra­tisla­va), men rödbetshummus?
Beräknat för
8 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_3113.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3113.ingrediens } 1 -- Okivi Nöt- & fröbröd Mathem
  • ${ receptData.blockId_3114.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3114.ingrediens } 2 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_3115.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3115.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3115.mangd) } ${ receptData.blockId_3115.ingrediens } 2 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_3116.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3116.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3116.mangd) } ${ receptData.blockId_3116.ingrediens } 1 tsk salt
  • Rödbetshummus 2 dl:

  • ${ receptData.blockId_3118.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3118.ingrediens } 2 -- rödbetor
  • ${ receptData.blockId_3119.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3119.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3119.mangd) } ${ receptData.blockId_3119.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3119.mangd) } ${ receptData.blockId_3119.ingrediens } 1 dl kokta kikärtor
  • ${ receptData.blockId_3120.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3120.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3120.mangd) } ${ receptData.blockId_3120.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3120.mangd, receptData.blockId_3120.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten skalad vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_3121.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3121.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3121.mangd) } ${ receptData.blockId_3121.ingrediens } 0.50 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_3122.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3122.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3122.mangd) } ${ receptData.blockId_3122.ingrediens } 2 krm salt
  • ${ receptData.blockId_3123.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3123.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3123.mangd) } ${ receptData.blockId_3123.ingrediens } 1 krm spiskummin
  • Till dekoration:

  • ${ receptData.blockId_3125.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3125.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3125.mangd) } ${ receptData.blockId_3125.ingrediens } 1 tsk Okivi Fullkornskrisp Mathem
  • ${ receptData.blockId_3126.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3126.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3126.mangd) } ${ receptData.blockId_3126.ingrediens } 25 g grönkål

Laxröra:

  • ${ receptData.blockId_3130.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3130.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3130.mangd) } ${ receptData.blockId_3130.ingrediens } 150 g kallrökt lax
  • ${ receptData.blockId_3131.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3131.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3131.mangd) } ${ receptData.blockId_3131.ingrediens } 0.5 dl turkisk yoghurt
  • ${ receptData.blockId_3132.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3132.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3132.mangd) } ${ receptData.blockId_3132.ingrediens } 3 msk hackad dill
  • ${ receptData.blockId_3133.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3133.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3133.mangd) } ${ receptData.blockId_3133.ingrediens } 1 msk riven pepparrot
  • ${ receptData.blockId_3134.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3134.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3134.mangd) } ${ receptData.blockId_3134.ingrediens } 0.5 msk citronsaft
  • ${ receptData.blockId_3135.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3135.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3135.mangd) } ${ receptData.blockId_3135.ingrediens } 1 krm salt
  • Till dekoration:

  • ${ receptData.blockId_3137.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3137.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3137.mangd) } ${ receptData.blockId_3137.ingrediens } 10 g kallrökt lax
  • Rivet skal från ${ receptData.blockId_3138.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3138.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3138.mangd, receptData.blockId_3138.ingrediensPlural, ) } 0.5 -- citron

Gör så här:

Sätt ugnen på 160 grader. Baka brödet enligt anvisningar på förpackningen. Låt brödet svalna och skär det i 16 bitar som du sen delar på mitten så att det totalt blir 32 snittar.

Koka rödbetorna tills de är mjuka med skalet på. Skölj dem i kallt vatten. Skala rödbetorna eller dra av skalet och mixa dem med kikärtor, vitlök och olja till en slät röra. Smaka av med salt och spiskummin. Lägg upp röran på hälften av brödet och dekorera gärna med lite Okivi fullkornskrisp och grönkål.

Skär laxen i små bitar. Blanda 2/3 (spara 1/3 till dekoration) av laxen med yoghurt, dill, pepparrot, citronsaft och salt i en skål och blanda om. Lägg upp röran på resten av snittarna och dekorera med resterande lite lax och rivet citronskal.

Tips!
Både rörorna och brödet går att förbereda dagen innan.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1246,9
Energi kcal: 299,81
Fett: 21,78g
Mättat fett: 3,25g
Kolhydrater: 8,05g
Sockerarter: 2,78g
Fiber: 6,39g
Protein: 14,95g

Fler goda recept