Lyxa till fru­kosten, brun­chen eller mel­lan­må­let med fiber­ri­ka sco­nes med korn från de skåns­ka slät­ter­na. Mar­me­la­den har för­stås ing­et till­satt soc­ker. Den är ju okinordisk.

Ingredienser

  • 12 st
  • ${ receptData.blockId_3517.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3517.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3517.mangd) } ${ receptData.blockId_3517.ingrediens } 0.50 dl Okivi Fyra nordiska fullkorn Mathem
  • ${ receptData.blockId_3518.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3518.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3518.mangd) } ${ receptData.blockId_3518.ingrediens } 4 dl dinkelmjöl siktat
  • ${ receptData.blockId_3519.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3519.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3519.mangd) } ${ receptData.blockId_3519.ingrediens } 2 tsk bakpulver
  • ${ receptData.blockId_3520.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3520.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3520.mangd) } ${ receptData.blockId_3520.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_3521.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3521.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3521.mangd) } ${ receptData.blockId_3521.ingrediens } 3 dl mellanmjölk
  • ${ receptData.blockId_3522.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3522.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3522.mangd) } ${ receptData.blockId_3522.ingrediens } 2 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_3523.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3523.ingrediens } 1 -- ägg
  • Katrinplommonmarmelad:

  • ${ receptData.blockId_3525.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3525.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3525.mangd) } ${ receptData.blockId_3525.ingrediens } 200 g torkade katrinplommon
  • ${ receptData.blockId_3526.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3526.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3526.mangd) } ${ receptData.blockId_3526.ingrediens } 1 msk apelsinsaft

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Koka fullkornen enligt anvisningarna på förpackningen.

Lägg katrinplommon i vatten 30 min och mixa dem sedan med pressad apelsinsaft.

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ihop mjölk, olja och ägg och blanda ner i skålen.

Blanda till sist ner fullkornen. Klicka ut smeten i muffinsformar och grädda sconesen i ca 8-10 minuter.

Servera med en klick katrinplommonmarmelad.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 672,6
Energi kcal: 160,77
Fett: 3,48g
Mättat fett: 0,68g
Kolhydrater: 26,35g
Sockerarter: 7,66g
Fiber: 2,23g
Protein: 4,58g

Fler goda recept