Lyxa till fru­kosten, brun­chen eller mel­lan­må­let med fiber­ri­ka sco­nes med hav­re från de skåns­ka slät­ter­na. Mar­me­la­den har för­stås ing­et till­satt soc­ker. Den är ju okinordisk.

Ingredienser

  • 12 st
  • ${ receptData.blockId_5294.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5294.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5294.mangd) } ${ receptData.blockId_5294.ingrediens } 0.50 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_3518.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3518.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3518.mangd) } ${ receptData.blockId_3518.ingrediens } 4 dl dinkelmjöl siktat
  • ${ receptData.blockId_3519.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3519.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3519.mangd) } ${ receptData.blockId_3519.ingrediens } 2 tsk bakpulver
  • ${ receptData.blockId_3520.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3520.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3520.mangd) } ${ receptData.blockId_3520.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_3521.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3521.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3521.mangd) } ${ receptData.blockId_3521.ingrediens } 3 dl mellanmjölk
  • ${ receptData.blockId_3522.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3522.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3522.mangd) } ${ receptData.blockId_3522.ingrediens } 2 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_3523.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3523.ingrediens } 1 -- ägg
  • Katrinplommonmarmelad:

  • ${ receptData.blockId_3525.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3525.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3525.mangd) } ${ receptData.blockId_3525.ingrediens } 200 g torkade katrinplommon
  • ${ receptData.blockId_3526.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3526.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3526.mangd) } ${ receptData.blockId_3526.ingrediens } 1 msk apelsinsaft

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Koka fullkornshavren enligt anvisningarna på förpackningen.

Lägg katrinplommon i vatten 30 min och mixa dem sedan med pressad apelsinsaft.

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ihop mjölk, olja och ägg och blanda ner i skålen.

Blanda till sist ner fullkornshavren. Klicka ut smeten i muffinsformar och grädda sconesen i ca 8-10 minuter.

Servera med en klick katrinplommonmarmelad.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 673,91
Energi kcal: 159,01
Fett: 3,89g
Mättat fett: 0,66g
Kolhydrater: 26,36g
Sockerarter: 8,07g
Fiber: 2,02g
Protein: 4,55g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information