Okinor­dis­ka kanel­bul­lar med full­korns­hav­re

Ät gott och njut av livet – lev okinor­diskt och baka kanel­bul­lar­na med full­korns­hav­re och mind­re smör och soc­ker. De blir saf­ti­ga och oer­hört svå­ra att motstå.

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_23218.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_23218.enhet | vuePlura( receptData.blockId_23218.mangd) } ${ receptData.blockId_23218.ingrediens } 1 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_23219.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_23219.enhet | vuePlura( receptData.blockId_23219.mangd) } ${ receptData.blockId_23219.ingrediens } 1 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_23220.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_23220.enhet | vuePlura( receptData.blockId_23220.mangd) } ${ receptData.blockId_23220.ingrediens } 3.50 dl mellanmjölk
  • ${ receptData.blockId_23221.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_23221.enhet | vuePlura( receptData.blockId_23221.mangd) } ${ receptData.blockId_23221.ingrediens } 0.75 dl rapsolja
  • ${ receptData.blockId_23222.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_23222.enhet | vuePlura( receptData.blockId_23222.mangd) } ${ receptData.blockId_23222.ingrediens } 4 msk strösocker
  • ${ receptData.blockId_23223.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_23223.enhet | vuePlura( receptData.blockId_23223.mangd) } ${ receptData.blockId_23223.textFore | vuePlura( receptData.blockId_23223.mangd) } ${ receptData.blockId_23223.ingrediens } 1.50 tsk grovmalen kardemumma
  • ${ receptData.blockId_23224.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_23224.enhet | vuePlura( receptData.blockId_23224.mangd) } ${ receptData.blockId_23224.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_23225.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_23225.enhet | vuePlura( receptData.blockId_23225.mangd) } ${ receptData.blockId_23225.ingrediens } 25 g jäst
  • ${ receptData.blockId_23226.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_23226.enhet | vuePlura( receptData.blockId_23226.mangd) } ${ receptData.blockId_23226.textFore | vuePlura( receptData.blockId_23226.mangd) } ${ receptData.blockId_23226.ingrediens } 0.50 st uppvispat ägg (spara resten till pensling)
  • ${ receptData.blockId_23227.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_23227.enhet | vuePlura( receptData.blockId_23227.mangd) } ${ receptData.blockId_23227.ingrediens } 500 g vetemjöl special (ca 8 dl) + 1 dl till utbakning
  • Topping:

  • ${ receptData.blockId_23229.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_23229.enhet | vuePlura( receptData.blockId_23229.mangd) } ${ receptData.blockId_23229.textFore | vuePlura( receptData.blockId_23229.mangd) } ${ receptData.blockId_23229.ingrediens } 0.50 st uppvispat ägg (till pensling)
  • ${ receptData.blockId_23230.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_23230.enhet | vuePlura( receptData.blockId_23230.mangd) } ${ receptData.blockId_23230.textFore | vuePlura( receptData.blockId_23230.mangd) } ${ receptData.blockId_23230.ingrediens } 0.50 dl flagad mandel (valfritt)

Fyllning:

  • ${ receptData.blockId_3006.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3006.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3006.mangd) } ${ receptData.blockId_3006.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3006.mangd) } ${ receptData.blockId_3006.ingrediens } 65 g rumsvarmt smör
  • ${ receptData.blockId_3007.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3007.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3007.mangd) } ${ receptData.blockId_3007.ingrediens } 0.6 dl strösocker
  • ${ receptData.blockId_3008.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3008.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3008.mangd) } ${ receptData.blockId_3008.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3008.mangd) } ${ receptData.blockId_3008.ingrediens } 1 msk malen kanel


Gör så här:

Koka upp fullkornshavre och vatten i en kastrull och sjud 30 sekunder. Ta av från värmen och låt stå 10 minuter under lock.

Blanda mjölk, rapsolja, socker, kardemumma, salt och ägg i en kastrull till 37°. Finfördela jästen i en bunke, tillsätt degvätskan och rör till jästen löst sig. Blanda ner fullkornshavren och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter,

Blanda under tiden samman fyllningen.

Kavla ut degen ganska tunt till en rektangulär platta, ca 50 cm lång och 30 cm bred. Bred på fyllning och vik plattan dubbel, från långsidan. Skär cirka 25 långa remsor à 2 cm. Gör ett längsgående snitt på varje remsa. Tvinna ihop dem och gör en lös knut. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 minuter.

Sätt på ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö mandel över om du vill. Grädda dem mitt i ugnen i 8–10 minuter. Låt svalna på galler.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 714,24
Energi kcal: 170,39
Fett: 6,23g
Mättat fett: 1,91g
Kolhydrater: 24,44g
Sockerarter: 1,12g
Fiber: 1,15g
Protein: 6,23g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information