Okinor­dis­ka hav­re­ka­kor

Efter­mid­dags­fi­kan är inte så dum ändå, den ger ener­gi som räc­ker till mid­da­gen. Vi bakar hav­re­ka­kor med full­korns­hav­re istäl­let för vitt mjöl och mini­malt med soc­ker, så att det blir fika på okinor­diskt vis.

Ingredienser

  • Ca 25 st
  • ${ receptData.blockId_21270.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_21270.enhet | vuePlura( receptData.blockId_21270.mangd) } ${ receptData.blockId_21270.ingrediens } 1.50 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_21271.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_21271.enhet | vuePlura( receptData.blockId_21271.mangd) } ${ receptData.blockId_21271.ingrediens } 2 dl havremjöl
  • ${ receptData.blockId_21272.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_21272.enhet | vuePlura( receptData.blockId_21272.mangd) } ${ receptData.blockId_21272.ingrediens } 1 msk flytande honung
  • ${ receptData.blockId_21273.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_21273.enhet | vuePlura( receptData.blockId_21273.mangd) } ${ receptData.blockId_21273.ingrediens } 1 tsk bakpulver
  • ${ receptData.blockId_21274.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_21274.enhet | vuePlura( receptData.blockId_21274.mangd) } ${ receptData.blockId_21274.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_21275.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_21275.enhet | vuePlura( receptData.blockId_21275.mangd) } ${ receptData.blockId_21275.textFore | vuePlura( receptData.blockId_21275.mangd) } ${ receptData.blockId_21275.ingrediens } 25 g hackad mörk choklad 70 %
  • ${ receptData.blockId_21276.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_21276.enhet | vuePlura( receptData.blockId_21276.mangd) } ${ receptData.blockId_21276.ingrediens } 0.50 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_21277.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_21277.enhet | vuePlura( receptData.blockId_21277.mangd) } ${ receptData.blockId_21277.ingrediens } 2 msk rapsolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Rosta havren i en stekpanna på medelvärme några minuter. Rör hela tiden så den inte bränns.

Blanda ihop alla ingredienser. Lägg degen på ett bakplåtspapper, forma till en avlång korv ca 4 cm i diameter och rulla ihop med hjälp av bakplåtspapperet. Lägg rullen i kylen minst ½ timme. Den kan även läggas in i frysen lite kortare tid om man har bråttom. Ta upp rullen på en skärbräda och skär med en vass kniv ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg upp skivorna på en plåt med bakplåtspapper och platta till försiktigt.

Grädda ca 10-13 minuter i mitten av ugnen tills de fått lite färg.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 236,72
Energi kcal: 56,69
Fett: 2,66g
Mättat fett: 0,4g
Kolhydrater: 6,74g
Sockerarter: 0,53g
Fiber: 0,78g
Protein: 1,07g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information