Okinor­dis­ka ham­bur­ger­bröd

Baka ham­bur­ger­brö­den med full­korns­hav­re så blir de små fiber­käl­lor. De inne­hål­ler ock­så pro­te­in, som bidrar till mus­kelupp­bygg­na­den. Blir de någ­ra över, så pas­sar de per­fekt till frukost.

Ingredienser


Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

Koka fullkornshavren enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Ta undan 2 msk till garnering.

Smula ner jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör ut jästen i vattnet.

Tillsätt fullkornshavre, mjöl,salt, olja och honung. Arbeta till en smidig deg.

Låt jäsa i 30 minuter under en kökshandduk.

Dela upp degen i 2 delar och därefter varje del i 6 bitar. Rulla till runda bollar. Lägg dem på pappersklädda ugnsplåtar och platta ut dem till ca 10 cm.

Låt jäsa ytterligare 30 minuter under en kökshandduk.

Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över fullkornshavre.

Ställ in i ugnen i ca 10-12 minuter.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1135,13
Energi kcal: 271,23
Fett: 3,36g
Mättat fett: 0,46g
Kolhydrater: 49,24g
Sockerarter: 2,06g
Fiber: 5,03g
Protein: 7,83g

Fler goda recept