Okinor­dis­ka full­kornscre­pés

Våra cre­pes lagas i ett huj och de pro­te­in­ri­ka fyll­ning­ar­na gör att de för­svin­ner lika raskt från tall­ri­ken. Och eftersom de är okinor­dis­ka, så är det gott om både full­korn och fiber.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

    Grundsmet:

  • ${ receptData.blockId_3683.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3683.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3683.mangd) } ${ receptData.blockId_3683.ingrediens } 1 dl Okivi Fyra nordiska fullkorn Mathem
  • ${ receptData.blockId_3684.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3684.ingrediens } 3 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_4055.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4055.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4055.mangd) } ${ receptData.blockId_4055.ingrediens } 6 dl mellanmjölk
  • ${ receptData.blockId_3686.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3686.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3686.mangd) } ${ receptData.blockId_3686.ingrediens } 2 dl vetemjöl
  • ${ receptData.blockId_3687.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3687.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3687.mangd) } ${ receptData.blockId_3687.ingrediens } 1 dl grahamsmjöl
  • ${ receptData.blockId_3688.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3688.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3688.mangd) } ${ receptData.blockId_3688.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_3689.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3689.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3689.mangd) } ${ receptData.blockId_3689.ingrediens } 2 msk rapsolja
  • Fyllning 1:

  • ${ receptData.blockId_3691.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3691.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3691.mangd) } ${ receptData.blockId_3691.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3691.mangd, receptData.blockId_3691.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten rödlök
  • ${ receptData.blockId_3692.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3692.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3692.mangd) } ${ receptData.blockId_3692.ingrediens } 0.50 dl hackad dill
  • ${ receptData.blockId_3693.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3693.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3693.mangd, receptData.blockId_3693.ingrediensPlural, ) } 1 -- tomat
  • ${ receptData.blockId_4021.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4021.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4021.mangd) } ${ receptData.blockId_4021.ingrediens } 1 -- burk tonfisk i vatten
  • ${ receptData.blockId_4056.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4056.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4056.mangd) } ${ receptData.blockId_4056.ingrediens } 250 g naturell keso
  • ${ receptData.blockId_3695.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3695.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3695.mangd) } ${ receptData.blockId_3695.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_3696.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3696.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3696.mangd) } ${ receptData.blockId_3696.ingrediens } 30 g bladspenat

Fyllning 2:

  • ${ receptData.blockId_3699.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3699.ingrediens } 0.5 -- purjolök
  • ${ receptData.blockId_3700.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3700.ingrediens } 2 -- morötter
  • ${ receptData.blockId_3701.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3701.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3701.mangd) } ${ receptData.blockId_3701.ingrediens } 200 g stekt och skivad minutkyckling
  • ${ receptData.blockId_3702.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3702.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3702.mangd) } ${ receptData.blockId_3702.ingrediens } 50 g sockerärter

Gör så här:

Koka fullkornen enligt anvisningarna på förpackningen.

Vispa äggen tillsammans med hälften av mjölken och mjölet tills smeten är klumpfri.

Tillsätt resten av mjölken, mjölet och salt och vispa till en slät smet.

Hetta upp en stekpanna med lite olja och häll i lite smet, ca ¾ dl. Grädda crepen på medelvärme på ena sidan ca 2 min. Lägg på fyllning, vik ihop crepen på mitten och grädda ytterligare 2 min.

Fyllning 1: Skala och hacka löken. Skölj tomaten och skär den i små bitar. Blanda purjolök, dill, tonfisk, keso, bladspenat och salt i en skål. Ställ åt sidan tills crepen är klara.

Fyllning 2: Skölj och ansa purjolöken och strimla den fint. Skala morötterna och riv de grovt.

Skölj sockerärtorna och skär tunna strimlor. Blanda ihop allt.

Ställ åt sidan tills crepen är klara.

Fler goda recept