85% av alla svens­kar äter tacos regel­bun­det och mer än hälf­ten gör det på fre­da­gar. Får vi före­slå en vari­ant på natio­nal­rät­ten med hem­ba­ka­de okinor­dis­ka tor­til­las och här­li­ga röror?
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

    Fullkornstortillas:

  • ${ receptData.blockId_40089.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_40089.enhet | vuePlura( receptData.blockId_40089.mangd) } ${ receptData.blockId_40089.ingrediens } 5 dl vetemjöl
  • ${ receptData.blockId_40090.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_40090.enhet | vuePlura( receptData.blockId_40090.mangd) } ${ receptData.blockId_40090.ingrediens } 1 dl Okivi Nordisk fullkornshavre
  • ${ receptData.blockId_40091.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_40091.enhet | vuePlura( receptData.blockId_40091.mangd) } ${ receptData.blockId_40091.ingrediens } 0.50 tsk bakpulver
  • ${ receptData.blockId_40092.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_40092.enhet | vuePlura( receptData.blockId_40092.mangd) } ${ receptData.blockId_40092.ingrediens } 2.50 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_40093.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_40093.enhet | vuePlura( receptData.blockId_40093.mangd) } ${ receptData.blockId_40093.ingrediens } 1 msk rapsolja
  • Tomatröra:

  • ${ receptData.blockId_40095.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_40095.textFore | vuePlura( receptData.blockId_40095.mangd) } ${ receptData.blockId_40095.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_40095.mangd, receptData.blockId_40095.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten rödlök
  • ${ receptData.blockId_40096.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_40096.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_40096.mangd, receptData.blockId_40096.ingrediensPlural, ) } 1 -- vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_40097.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_40097.enhet | vuePlura( receptData.blockId_40097.mangd) } ${ receptData.blockId_40097.ingrediens } 50 g körsbärstomater
  • ${ receptData.blockId_40098.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_40098.enhet | vuePlura( receptData.blockId_40098.mangd) } ${ receptData.blockId_40098.textFore | vuePlura( receptData.blockId_40098.mangd) } ${ receptData.blockId_40098.ingrediens } 1 msk hackad koriander
  • Saften av 1/2 lime
  • Salt och peppar efter smak

Avokadoröra:

  • ${ receptData.blockId_30117.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_30117.ingrediens } 2 -- avokado
  • Saften av 1/2 lime
  • ${ receptData.blockId_30119.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_30119.enhet | vuePlura( receptData.blockId_30119.mangd) } ${ receptData.blockId_30119.ingrediens } 2 krm chiliflakes
  • Salt efter smak
  • Fisktacos:

  • ${ receptData.blockId_30122.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_30122.ingrediens } 1 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_30123.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_30123.enhet | vuePlura( receptData.blockId_30123.mangd) } ${ receptData.blockId_30123.ingrediens } 2 dl pankoströbröd
  • ${ receptData.blockId_30124.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_30124.enhet | vuePlura( receptData.blockId_30124.mangd) } ${ receptData.blockId_30124.ingrediens } 1 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_30125.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_30125.enhet | vuePlura( receptData.blockId_30125.mangd) } ${ receptData.blockId_30125.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_30126.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_30126.enhet | vuePlura( receptData.blockId_30126.mangd) } ${ receptData.blockId_30126.ingrediens } 1 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_30127.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_30127.enhet | vuePlura( receptData.blockId_30127.mangd) } ${ receptData.blockId_30127.ingrediens } 500 g torskfilé
  • Tillbehör:

  • Grönsallad
  • Tortillabröd

Fullkornstortilla: Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Koka upp vatten och häll ner försiktigt i bunken under omrörning. Tillsätt rapsolja. Knåda snabbt ihop till en deg och låt den vila övertäckt i 30 minuter.

Dela degen i 8 bitar, rulla varje bit till en boll och kavla ut till tunna runda bröd ca 20 cm i diameter.

Grädda bröden i en torr och het stekpanna, ca 1-2 minuter på varje sida. Förvara bröden i en handduk.

Tomatröra: Skala och finhacka lök och vitlök. Skiva tomaterna tunt. Blanda ihop allt.

Avokadoröra: Dela avokadon på hälften, ta bort kärnan och gröp ur köttet. Mosa avokadon med en gaffel och tillsätt limesaft, chiliflakes och salt.

Fisktacos: Knäck ägget i en skål och vispa upp det hastigt med en gaffel. Blanda panko, salt och peppar på en tallrik. Skär fisken i bitar. Doppa fisken först i ägget och sedan i pankoblandningen. Hetta upp en stekpanna och stek fisken i rapsolja på medelvärme tills de är helt genomstekta.

Servera fisken med tortillabröd, tomat- och avokadoröra och grönsallad.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1791,07
Energi kcal: 525,45
Fett: 15,15g
Mättat fett: 2,31g
Kolhydrater: 61,15g
Sockerarter: 3,45g
Fiber: 4,68g
Protein: 33,69g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information