Vi byter asi­a­tiskt ris mot nor­disk full­korn och – simsa­la­bim – så blir spansk pael­la okinor­disk. Rik på fiber och pro­te­in och med C-vita­min som bidrar till immun­för­sva­ret. Oki­vi Fyra nor­dis­ka full­korn hit­tar du på Mat​hem​.se.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_3202.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3202.ingrediens } 1 -- röd paprika
  • ${ receptData.blockId_3203.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3203.ingrediens } 2 -- schalottenlökar
  • ${ receptData.blockId_3204.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3204.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3204.mangd, receptData.blockId_3204.ingrediensPlural, ) } 1 -- vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_3205.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3205.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3205.mangd) } ${ receptData.blockId_3205.ingrediens } 0.50 tsk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_3206.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3206.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3206.mangd) } ${ receptData.blockId_3206.ingrediens } 0.50 g saffran
  • ${ receptData.blockId_3207.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3207.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3207.mangd) } ${ receptData.blockId_3207.ingrediens } 2 dl Okivi Fyra nordiska fullkorn Mathem
  • ${ receptData.blockId_3208.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3208.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3208.mangd) } ${ receptData.blockId_3208.ingrediens } 2 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_3209.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3209.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3209.mangd) } ${ receptData.blockId_3209.ingrediens } 1 msk lantbuljongpulver
  • ${ receptData.blockId_3210.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3210.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3210.mangd) } ${ receptData.blockId_3210.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3210.mangd) } ${ receptData.blockId_3210.ingrediens } 1 dl frysta gröna ärtor
  • ${ receptData.blockId_3211.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3211.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3211.mangd) } ${ receptData.blockId_3211.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3211.mangd) } ${ receptData.blockId_3211.ingrediens } 300 g skalade räkor
  • ${ receptData.blockId_3212.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3212.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3212.mangd) } ${ receptData.blockId_3212.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_3213.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3213.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3213.mangd, receptData.blockId_3213.ingrediensPlural, ) } 1 -- citron

Gör så här:

Skölj paprikan och skär den i strimlor. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och fräs paprikan i några minuter. Lägg upp paprikan på ett fat.

Hetta upp stekpannan igen och fräs lök och vitlök i rapsolja tills det blir mjukt. Tillsätt saffran, fullkorn, vatten och buljongpulver, och låt sjuda på svag värme i 2 minuter. Stäng av plattan och lägg på ett lock och låt stå 10 minuter.

Tina ärtorna och skär citronen i klyftor.

Lägg ner paprika, räkor och ärtor i pannan och smaka av med peppar.

Dekorera med citronklyftor och pressa gärna citronsaft över.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1116,05
Energi kcal: 266,26
Fett: 3,65g
Mättat fett: 1,09g
Kolhydrater: 31,82g
Sockerarter: 5,07g
Fiber: 5,67g
Protein: 21,65g

Fler goda recept