Vi byter asi­a­tiskt ris mot nor­disk full­korn och – simsa­la­bim – så blir spansk pael­la okinor­disk. Rik på fiber och pro­te­in och med C‑vitamin som bidrar till immun­för­sva­ret. Oki­vi Fyra nor­dis­ka full­korn hit­tar du på Mat​hem​.se.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_3202.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3202.ingrediens } 1 -- röd paprika
  • ${ receptData.blockId_3203.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3203.ingrediens } 2 -- schalottenlökar
  • ${ receptData.blockId_3204.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3204.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3204.mangd, receptData.blockId_3204.ingrediensPlural, ) } 1 -- vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_3205.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3205.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3205.mangd) } ${ receptData.blockId_3205.ingrediens } 0.50 tsk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_3206.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3206.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3206.mangd) } ${ receptData.blockId_3206.ingrediens } 0.50 g saffran
  • ${ receptData.blockId_3207.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3207.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3207.mangd) } ${ receptData.blockId_3207.ingrediens } 2 dl Okivi Fyra nordiska fullkornsgryn Mathem
  • ${ receptData.blockId_3208.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3208.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3208.mangd) } ${ receptData.blockId_3208.ingrediens } 2 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_3209.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3209.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3209.mangd) } ${ receptData.blockId_3209.ingrediens } 1 msk lantbuljongpulver
  • ${ receptData.blockId_3210.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3210.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3210.mangd) } ${ receptData.blockId_3210.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3210.mangd) } ${ receptData.blockId_3210.ingrediens } 1 dl frysta gröna ärtor
  • ${ receptData.blockId_3211.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3211.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3211.mangd) } ${ receptData.blockId_3211.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3211.mangd) } ${ receptData.blockId_3211.ingrediens } 300 g skalade räkor
  • ${ receptData.blockId_3212.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3212.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3212.mangd) } ${ receptData.blockId_3212.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_3213.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3213.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3213.mangd, receptData.blockId_3213.ingrediensPlural, ) } 1 -- citron

Gör så här:

Skölj paprikan och skär den i strimlor. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och fräs paprikan i några minuter. Lägg upp paprikan på ett fat.

Hetta upp stekpannan igen och fräs lök och vitlök i rapsolja tills det blir mjukt. Tillsätt saffran, fullkorn, vatten och buljongpulver, och låt sjuda på svag värme i 2 minuter. Stäng av plattan och lägg på ett lock och låt stå 10 minuter.

Tina ärtorna och skär citronen i klyftor.

Lägg ner paprika, räkor och ärtor i pannan och smaka av med peppar.

Dekorera med citronklyftor och pressa gärna citronsaft över.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1116,05
Energi kcal: 266,26
Fett: 3,65g
Mättat fett: 1,09g
Kolhydrater: 31,82g
Sockerarter: 5,07g
Fiber: 5,67g
Protein: 21,65g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information