Klas­sisk kaka fast med mind­re soc­ker på okinor­diskt vis. Dess­utom smy­ger vi ner full­korns­hav­re och top­par med cashewnötskräm.

Ingredienser

  • 20 bitar
  • ${ receptData.blockId_36052.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36052.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36052.mangd) } ${ receptData.blockId_36052.ingrediens } 0.50 tsk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_36053.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36053.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36053.mangd) } ${ receptData.blockId_36053.ingrediens } 0.50 dl Okivi Nordisk fullkornshavre
  • ${ receptData.blockId_36054.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36054.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36054.mangd) } ${ receptData.blockId_36054.ingrediens } 3 dl vetemjöl
  • ${ receptData.blockId_36055.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36055.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36055.mangd) } ${ receptData.blockId_36055.ingrediens } 4 msk farinsocker
  • ${ receptData.blockId_36056.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36056.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36056.mangd) } ${ receptData.blockId_36056.ingrediens } 1 tsk vaniljsocker
  • ${ receptData.blockId_36057.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36057.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36057.mangd) } ${ receptData.blockId_36057.ingrediens } 1 tsk bikarbonat
  • ${ receptData.blockId_36058.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36058.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36058.mangd) } ${ receptData.blockId_36058.ingrediens } 3 tsk kanel
  • ${ receptData.blockId_36059.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36059.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36059.mangd) } ${ receptData.blockId_36059.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • 3 ägg
  • ${ receptData.blockId_36061.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36061.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36061.mangd) } ${ receptData.blockId_36061.ingrediens } 1 dl rapsolja
  • ${ receptData.blockId_36062.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36062.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36062.mangd) } ${ receptData.blockId_36062.textFore | vuePlura( receptData.blockId_36062.mangd) } ${ receptData.blockId_36062.ingrediens } 3 dl finrivna morötter

Topping:

  • ${ receptData.blockId_36023.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36023.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36023.mangd) } ${ receptData.blockId_36023.textFore | vuePlura( receptData.blockId_36023.mangd) } ${ receptData.blockId_36023.ingrediens } 2 dl naturella cashewnötter
  • ${ receptData.blockId_36024.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36024.ingrediens } 1 -- vaniljstång
  • ${ receptData.blockId_36025.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36025.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36025.mangd) } ${ receptData.blockId_36025.ingrediens } 0.75 dl florsocker
  • ${ receptData.blockId_36026.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36026.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36026.mangd) } ${ receptData.blockId_36026.textFore | vuePlura( receptData.blockId_36026.mangd) } ${ receptData.blockId_36026.ingrediens } 2 dl naturell kvarg
  • Finrivet skal av 1 citron
  • Saften av 1 citron

Gör så här:

Morotskaka: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform ca 20 cm i diameter med rapsolja och ”bröa” med havre.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ihop ägg, rapsolja, och morötter i en annan bunke. Rör ihop alla ingredienser och häll smeten i formen. Ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 30 minuter. Kontrollera med en provsticka att kakan är klar, dvs att stickan inte är kladdig.

Låt svalna under bakduk innan servering.

Topping:Mixa cashewnötterna till fina smulor. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg dem och florsocker i mixern. Tillsätt kvarg samt skal och saft av citron. Mixa till en jämn smet. Bred fyllningen på morotskakan och dekorera gärna med citronmeliss och hyvlad morot.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 667,74
Energi kcal: 159,22
Fett: 8,86g
Mättat fett: 1,22g
Kolhydrater: 14,9g
Sockerarter: 6,11g
Fiber: 1,22g
Protein: 4,53g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information