Lite fiber pig­gar upp, så vi blan­dar full­korns­hav­re, hav­re­gryn och sol­roskär­nor och får kra­si­ga krisp. Strö dem över yog­hur­ten, sal­la­den eller mellanmålet.
Beräknat för
12 personer
${ value }

Ingredienser


Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.

Blanda ihop allt i en skål. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Rosta ca 25-30 min i mitten av ugnen. Rör om med jämna mellanrum.

Tips!
Smaksätt gärna med 1 msk kryddor som t ex kanel, kardemumma, vanilj, ingefära eller örtkryddor.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 430,44
Energi kcal: 102,44
Fett: 5,11g
Mättat fett: 0,23g
Kolhydrater: 10,1g
Sockerarter: 0,16g
Fiber: 1,31g
Protein: 3,33g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information