På Oki­na­wa, inspi­ra­tio­nen till den okinor­dis­ka maten, är julen ett till­fäl­le för par att träf­fas. Kanske lite glögg får sam­ta­let att fly­ta lät­ta­re? Om inte annat kan man pra­ta om att den tar ca en vec­ka att till­re­da. Nämen, vad säger du!”
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_3092.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3092.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3092.mangd) } ${ receptData.blockId_3092.ingrediens } 8 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_3093.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3093.ingrediens } 1 -- vaniljstång
  • ${ receptData.blockId_3094.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3094.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3094.mangd) } ${ receptData.blockId_3094.ingrediens } 1 -- påse glöggkryddor
  • ${ receptData.blockId_3095.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3095.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3095.mangd) } ${ receptData.blockId_3095.ingrediens } 4 -- små päron fasta och fina (gärna Conference "lagom" mogna)

Gör så här:

Dela vaniljstången på längden.

Häll vattnet i en kastrull och tillsätt glöggkryddorna.

Låt koka upp och sedan sjuda i ca 10 – 15 minuter.

Skala päronen, dela dem i fyra klyftor och ta bort kärnhuset.

Låt päronen sjuda i lagen ca 10-15 minuter.

Låt sedan päronen ligga i lagen i kylen minst en vecka för att smakerna ska gifta sig.

Servera päronen som en dessert med en klick vispad grädde.

Sila lagen och värm den i en kastrull. Häll upp och servera i små glas.

Päronen och lagen håller sig 3-4 veckor i en kall kyl.

Fler goda recept