På Oki­na­wa, inspi­ra­tio­nen till den okinor­dis­ka maten, är julen ett till­fäl­le för par att träf­fas. Kanske lite glögg får sam­ta­let att fly­ta lät­ta­re? Om inte annat kan man pra­ta om att den tar ca en vec­ka att till­re­da. Nämen, vad säger du!”
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_3092.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3092.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3092.mangd) } ${ receptData.blockId_3092.ingrediens } 8 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_3093.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3093.ingrediens } 1 -- vaniljstång
  • ${ receptData.blockId_3094.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3094.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3094.mangd) } ${ receptData.blockId_3094.ingrediens } 1 -- påse glöggkryddor
  • ${ receptData.blockId_3095.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3095.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3095.mangd) } ${ receptData.blockId_3095.ingrediens } 4 -- små päron fasta och fina (gärna Conference "lagom" mogna)

Gör så här:

Dela vaniljstången på längden.

Häll vattnet i en kastrull och tillsätt glöggkryddorna.

Låt koka upp och sedan sjuda i ca 10 – 15 minuter.

Skala päronen, dela dem i fyra klyftor och ta bort kärnhuset.

Låt päronen sjuda i lagen ca 10-15 minuter.

Låt sedan päronen ligga i lagen i kylen minst en vecka för att smakerna ska gifta sig.

Servera päronen som en dessert med en klick vispad grädde.

Sila lagen och värm den i en kastrull. Häll upp och servera i små glas.

Päronen och lagen håller sig 3-4 veckor i en kall kyl.

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information