Oki­bowl med grynsal­lad och kyck­ling

Går det att ser­ve­ra i en skål? Då är det en bowl. Om den dess­utom går snabbt att laga, inne­hål­ler full­korns­gryn och pas­sar både till lunch och mid­dag, så är det en okibowl.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_37905.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_37905.enhet | vuePlura( receptData.blockId_37905.mangd) } ${ receptData.blockId_37905.ingrediens } 2 dl Okivi Fyra nordiska fullkornsgryn Mathem
  • ${ receptData.blockId_37906.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_37906.enhet | vuePlura( receptData.blockId_37906.mangd) } ${ receptData.blockId_37906.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_37906.mangd, receptData.blockId_37906.ingrediensPlural, ) } 600 g kycklingfilé
  • ${ receptData.blockId_37907.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_37907.ingrediens } 2 -- vitlöksklyftor
  • ${ receptData.blockId_37908.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_37908.enhet | vuePlura( receptData.blockId_37908.mangd) } ${ receptData.blockId_37908.ingrediens } 2 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_37909.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_37909.enhet | vuePlura( receptData.blockId_37909.mangd) } ${ receptData.blockId_37909.ingrediens } 1 msk japansk soja
  • ${ receptData.blockId_37910.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_37910.enhet | vuePlura( receptData.blockId_37910.mangd) } ${ receptData.blockId_37910.ingrediens } 1 msk flytande honung
  • ${ receptData.blockId_37911.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_37911.enhet | vuePlura( receptData.blockId_37911.mangd) } ${ receptData.blockId_37911.ingrediens } 1 tsk chiliflakes
  • ${ receptData.blockId_37912.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_37912.enhet | vuePlura( receptData.blockId_37912.mangd) } ${ receptData.blockId_37912.ingrediens } 1 msk torkad oregano
  • ${ receptData.blockId_37913.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_37913.enhet | vuePlura( receptData.blockId_37913.mangd) } ${ receptData.blockId_37913.textFore | vuePlura( receptData.blockId_37913.mangd) } ${ receptData.blockId_37913.ingrediens } 250 g frysta sojabönor
  • ${ receptData.blockId_37914.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_37914.enhet | vuePlura( receptData.blockId_37914.mangd) } ${ receptData.blockId_37914.ingrediens } 50 g rödkål
  • ${ receptData.blockId_37915.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_37915.enhet | vuePlura( receptData.blockId_37915.mangd) } ${ receptData.blockId_37915.ingrediens } 60 g grönsallad
  • ${ receptData.blockId_37916.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_37916.enhet | vuePlura( receptData.blockId_37916.mangd) } ${ receptData.blockId_37916.textFore | vuePlura( receptData.blockId_37916.mangd) } ${ receptData.blockId_37916.ingrediens } 0.50 dl hyvlad parmesanost
  • Dressing:

  • ${ receptData.blockId_37918.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_37918.enhet | vuePlura( receptData.blockId_37918.mangd) } ${ receptData.blockId_37918.ingrediens } 0.25 dl kallpressad rapsolja
  • ${ receptData.blockId_37919.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_37919.enhet | vuePlura( receptData.blockId_37919.mangd) } ${ receptData.blockId_37919.textFore | vuePlura( receptData.blockId_37919.mangd) } ${ receptData.blockId_37919.ingrediens } 1 msk pressad citronsaft
  • ${ receptData.blockId_37920.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_37920.enhet | vuePlura( receptData.blockId_37920.mangd) } ${ receptData.blockId_37920.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_37921.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_37921.enhet | vuePlura( receptData.blockId_37921.mangd) } ${ receptData.blockId_37921.ingrediens } 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Tillaga fullkornen enligt anvisning på förpackningen. Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Blanda ihop rapsolja, soja, honung, chiliflakes, oregano och vitlök. Blanda med kycklingen. Lägg kycklingen i en ugnsform och tillaga i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Koka sojabönorna enligt anvisning på förpackningen. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.

Blanda ihop fullkorn, sojabönor, rödkål, grönsallad och dressing. Servera med kycklingen och hyvlad parmesan.

Tänk på att:

Den här måltiden är mycket rik på protein och har låg kolhydratmängd, så om du behöver mer kolhydraterkan du lägga till en fullkornssmörgås med grönsaker på och /eller ta en frukt till efterrätt.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2188,03
Energi kcal: 532,52
Fett: 20,49g
Mättat fett: 2,97g
Kolhydrater: 32,94g
Sockerarter: 7,77g
Fiber: 8,8g
Protein: 47,21g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information