Mus­tig tomat­sås

Toma­ter är inte bara vack­ra på tall­ri­ken, de är ock­så väl­digt goda och kan varie­ras på många oli­ka sätt. Toma­ter inne­hål­ler dess­utom mas­sor av vita­mi­ner och mine­ra­ler och den kraft­ful­la antiox­i­dan­ten lyko­pen som ger toma­ten dess röda färg. Den­na sås går bra att fry­sa in så gör gär­na en dub­bel sats så är det bara att ta fram vid behov när tiden inte räc­ker till.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_1414.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1414.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1414.mangd) } ${ receptData.blockId_1414.ingrediens } 1 -- burk/tetra krossade tomater (400 g)
  • ${ receptData.blockId_1415.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1415.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1415.mangd) } ${ receptData.blockId_1415.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1415.mangd, receptData.blockId_1415.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten gul lök
  • ${ receptData.blockId_1416.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1416.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1416.mangd, receptData.blockId_1416.ingrediensPlural, ) } 1 -- vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_1417.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1417.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1417.mangd, receptData.blockId_1417.ingrediensPlural, ) } 1 -- tomat
  • ${ receptData.blockId_1418.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1418.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1418.mangd) } ${ receptData.blockId_1418.ingrediens } 1 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_1419.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1419.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1419.mangd) } ${ receptData.blockId_1419.ingrediens } 1 krm salt
  • svartpeppar efter smak

Gör så här:
Skala löken.Skär den i halvor och skär sedan på längden i tunna skivor. Skala och hacka vitlöken. Skär tomaten i småbitar. Värm upp oljan i en kastrull och tillsätt lök och vitlök. Låt fräsa tills löken börjar få lite färg. Tillsätt tomaten och fräs i ytterligare några minuter. Häll på krossade tomater. Låt puttra och koka ihop ca 10-15 minuter.Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om det behövs.

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information