Muf­fins med hal­lon och rabar­ber

Ljuv­li­ga som­mar­muf­fins baka­de på man­del­mjöl fyll­da med syr­lig rabar­ber och söta hal­lon. Pas­sar till fika, mel­lan­mål eller des­sert. Vill du göra glu­ten­fria muf­fins så använd glu­ten­fria havregryn.

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_1270.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1270.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1270.mangd) } ${ receptData.blockId_1270.ingrediens } 3 st ägg
  • ${ receptData.blockId_1271.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1271.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1271.mangd) } ${ receptData.blockId_1271.ingrediens } 0.50 dl strösocker
  • ${ receptData.blockId_1272.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1272.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1272.mangd) } ${ receptData.blockId_1272.ingrediens } 2 dl mandelmjöl
  • ${ receptData.blockId_1273.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1273.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1273.mangd) } ${ receptData.blockId_1273.ingrediens } 1.50 tsk vaniljsocker
  • ${ receptData.blockId_1274.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1274.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1274.mangd) } ${ receptData.blockId_1274.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1274.mangd) } ${ receptData.blockId_1274.ingrediens } 1 tsk malen eller stött kardemumma
  • ${ receptData.blockId_1275.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1275.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1275.mangd) } ${ receptData.blockId_1275.ingrediens } 1.50 tsk bakpulver
  • ${ receptData.blockId_1276.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1276.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1276.mangd) } ${ receptData.blockId_1276.ingrediens } 2 dl havregryn (om du vill ha glutenfria muffins, använd glutenfria havregryn)
  • ${ receptData.blockId_1277.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1277.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1277.mangd) } ${ receptData.blockId_1277.ingrediens } 2 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_1278.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1278.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1278.mangd) } ${ receptData.blockId_1278.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1278.mangd) } ${ receptData.blockId_1278.ingrediens } 2 dl hallon och rabarber Julrecept

Gör så här:
Värm ugnen till 220 grader.

Vispa ägg och socker riktigt pösigt, ca 5 minuter. Blanda mandelmjöl, vaniljsocker, kardemumma, bakpulver och vänd ner det i smeten tillsammans med havregryn och olja.

Skölj rabarbern och skär i små bitar.

Ställ 10-12 muffinsformar, beroende på storlek, på en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna och stick ner rabarber och hallon i smeten.

Grädda dem mitt i ugnen ca 10 minuter tills de fått vacker färg. Låt svalna något, ät och njut!

Fler goda recept