Muf­fins med hal­lon och rabar­ber

Ljuv­li­ga som­mar­muf­fins baka­de på man­del­mjöl fyll­da med syr­lig rabar­ber och söta hal­lon. Pas­sar till fika, mel­lan­mål eller dessert.

Ingredienser

  • 10-12 st
  • ${ receptData.blockId_10007.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10007.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10007.mangd) } ${ receptData.blockId_10007.ingrediens } 1 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_10008.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10008.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10008.mangd) } ${ receptData.blockId_10008.ingrediens } 3 st ägg
  • ${ receptData.blockId_10009.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10009.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10009.mangd) } ${ receptData.blockId_10009.ingrediens } 0.50 dl strösocker
  • ${ receptData.blockId_10010.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10010.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10010.mangd) } ${ receptData.blockId_10010.ingrediens } 2 dl mandelmjöl
  • ${ receptData.blockId_10011.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10011.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10011.mangd) } ${ receptData.blockId_10011.ingrediens } 1.50 tsk vaniljsocker
  • ${ receptData.blockId_10012.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10012.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10012.mangd) } ${ receptData.blockId_10012.textFore | vuePlura( receptData.blockId_10012.mangd) } ${ receptData.blockId_10012.ingrediens } 1 tsk malen eller stött kardemumma
  • ${ receptData.blockId_10013.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10013.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10013.mangd) } ${ receptData.blockId_10013.ingrediens } 1.50 tsk bakpulver
  • ${ receptData.blockId_10014.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10014.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10014.mangd) } ${ receptData.blockId_10014.ingrediens } 2 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_10015.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10015.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10015.mangd) } ${ receptData.blockId_10015.ingrediens } 2 dl hallon och rabarber

Gör så här:
Tillaga fullkornshavren enligt anvisning på förpackningen.

Värm ugnen till 220 grader.

Vispa ägg och socker riktigt pösigt, ca 5 minuter. Blanda mandelmjöl, vaniljsocker, kardemumma, bakpulver och vänd ner det i smeten tillsammans med fullkornshavre och olja.

Skölj rabarbern och skär i små bitar.

Ställ 10-12 muffinsformar, beroende på storlek, på en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna och stick ner rabarber och hallon i smeten.

Grädda dem mitt i ugnen ca 10 minuter tills de fått vacker färg. Låt svalna något, ät och njut!

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 773,02
Energi kcal: 184,52
Fett: 12,93g
Mättat fett: 1,35g
Kolhydrater: 9,76g
Sockerarter: 5,18g
Fiber: 2,3g
Protein: 6,45g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information