Muf­fins baka­de på man­del­mjöl, fyll­da med äpp­le och kanel, en kom­bi­na­tion som ald­rig kan bli fel. Pas­sar till fika, mel­lan­mål eller des­sert. Vill du göra glu­ten­fria muf­fins så använd glu­ten­fria havregryn.

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_1281.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1281.ingrediens } 3 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_1282.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1282.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1282.mangd) } ${ receptData.blockId_1282.ingrediens } 0.50 dl strösocker
  • ${ receptData.blockId_1283.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1283.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1283.mangd) } ${ receptData.blockId_1283.ingrediens } 2 dl mandelmjöl
  • ${ receptData.blockId_1284.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1284.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1284.mangd) } ${ receptData.blockId_1284.ingrediens } 1.50 tsk vaniljsocker
  • ${ receptData.blockId_1285.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1285.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1285.mangd) } ${ receptData.blockId_1285.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1285.mangd) } ${ receptData.blockId_1285.ingrediens } 1 tsk malen eller stött kardemumma
  • ${ receptData.blockId_1286.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1286.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1286.mangd) } ${ receptData.blockId_1286.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1286.mangd) } ${ receptData.blockId_1286.ingrediens } 1 tsk malen kanel
  • ${ receptData.blockId_1287.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1287.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1287.mangd) } ${ receptData.blockId_1287.ingrediens } 1.50 tsk bakpulver
  • ${ receptData.blockId_1288.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1288.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1288.mangd) } ${ receptData.blockId_1288.ingrediens } 2 dl havregryn (om du vill ha glutenfria muffins, använd glutenfria havregryn)
  • ${ receptData.blockId_1289.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1289.ingrediens } 1 -- grönt äpple
  • ${ receptData.blockId_1290.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1290.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1290.mangd) } ${ receptData.blockId_1290.ingrediens } 2 msk rapsolja

Gör så här:
Värm ugnen till 220 grader.

Vispa ägg och socker riktigt pösigt, ca 5 minuter. Blanda mandelmjöl, vaniljsocker, kardemumma, kanel och bakpulver och vänd ner det i smeten tillsammans med havregryn och olja.

Skölj och halvera äpplet. Riv den ena halvan på grova sidan av rivjärnet och rör ner det i smeten. Skär den andra halvan i skivor, lägg dem i en liten skål och blanda med kanel.

Ställ 10-12 muffinsformar, beroende på storlek, på en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna och stick ner äppelskivorna, 2-3 skivor i varje.

Grädda dem mitt i ugnen ca 10 minuter tills de fått vacker färg. Låt svalna något, ät och njut!

Fler goda recept