Morots­sop­pa med ros­ta­de kikär­tor

En färg­glad och krä­mig sop­pa med sting som pas­sar både till var­dag och fest. Moröt­ter är en natur­lig käl­la till fiber och and­ra vik­ti­ga närings­äm­nen. Sop­pan pas­sar bra att äta både varm och kall, och är per­fekt att ser­ve­ra i små glas till för­rätt eller på en buffé. Tips! Top­pa gär­na sop­pan med morots­blas­ten som dekoration.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_25707.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_25707.enhet | vuePlura( receptData.blockId_25707.mangd) } ${ receptData.blockId_25707.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_25707.mangd, receptData.blockId_25707.ingrediensPlural, ) } 400 g morot
  • ${ receptData.blockId_25708.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_25708.enhet | vuePlura( receptData.blockId_25708.mangd) } ${ receptData.blockId_25708.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_25708.mangd, receptData.blockId_25708.ingrediensPlural, ) } 0.50 st gul lök
  • ${ receptData.blockId_25709.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_25709.enhet | vuePlura( receptData.blockId_25709.mangd) } ${ receptData.blockId_25709.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_25709.mangd, receptData.blockId_25709.ingrediensPlural, ) } 1 st vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_25710.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_25710.textFore | vuePlura( receptData.blockId_25710.mangd) } ${ receptData.blockId_25710.ingrediens } 1 -- cm ingefära
  • ${ receptData.blockId_25711.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_25711.enhet | vuePlura( receptData.blockId_25711.mangd) } ${ receptData.blockId_25711.ingrediens } 1 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_25712.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_25712.textFore | vuePlura( receptData.blockId_25712.mangd) } ${ receptData.blockId_25712.ingrediens } 1 -- nypa chili flakes
  • ${ receptData.blockId_25713.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_25713.enhet | vuePlura( receptData.blockId_25713.mangd) } ${ receptData.blockId_25713.ingrediens } 7 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_25714.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_25714.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_25714.mangd, receptData.blockId_25714.ingrediensPlural, ) } 1 -- grönsaksbuljongtärning
  • ${ receptData.blockId_25715.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_25715.enhet | vuePlura( receptData.blockId_25715.mangd) } ${ receptData.blockId_25715.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_25716.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_25716.enhet | vuePlura( receptData.blockId_25716.mangd) } ${ receptData.blockId_25716.textFore | vuePlura( receptData.blockId_25716.mangd) } ${ receptData.blockId_25716.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_25716.mangd, receptData.blockId_25716.ingrediensPlural, ) } 1 msk pressad citron

Topping: Rostade kikärtor

  • ${ receptData.blockId_799.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_799.enhet | vuePlura( receptData.blockId_799.mangd) } ${ receptData.blockId_799.ingrediens } 1.5 dl CityGross kokta kikärtor
  • ${ receptData.blockId_800.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_800.enhet | vuePlura( receptData.blockId_800.mangd) } ${ receptData.blockId_800.ingrediens } 1 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_801.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_801.enhet | vuePlura( receptData.blockId_801.mangd) } ${ receptData.blockId_801.ingrediens } 0.5 tsk paprikapulver
  • ${ receptData.blockId_802.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_802.enhet | vuePlura( receptData.blockId_802.mangd) } ${ receptData.blockId_802.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_803.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_803.enhet | vuePlura( receptData.blockId_803.mangd) } ${ receptData.blockId_803.ingrediens } 1 krm svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda kikärtorna med rapsolja och kryddor och häll ut dem på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta kikärtorna i mitten av ugnen 35 – 40 minuter. Tiden kan dock variera beroende på vilken ugn man har så håll lite koll efter halva tiden så de inte bränns eller börjar poppa.

Medan kikärtorna rostas, gör soppan enligt nedan:

Skala morötter, lök, vitlök och ingefära. Skär morötterna i mindre bitar. Hacka lök, vitlök och ingefära. Hetta upp en kastrull med rapsolja och fräs lök, vitlök, ingefära och chili.

Häll på vattnet och lägg ner morötter och grönsaksbuljong och låt koka upp.

Sänk värmen och låt soppan koka under lock tills morötterna är mjuka ca 10-15 minuter. Mixa till en slät soppa och krydda med salt, peppar och citronsaft.

Häll upp soppan i skålar och toppa med rostade kikärtor.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1147,95
Energi kcal: 273,96
Fett: 15,75g
Mättat fett: 1,75g
Kolhydrater: 22,73g
Sockerarter: 11,81g
Fiber: 8,21g
Protein: 6,13g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information