Mjuk pep­par­ka­ka med zuc­chi­ni

Kryd­dig, smak­rik och saf­tig jul­ka­ka med full­korn, moröt­ter och zuc­chi­ni. De märks knappt, men krop­pen note­rar dem, bugar och vis­kar Tack”. Pre­cis som det ska vara när du äter okinordiskt.

Ingredienser

  • 24 skivor
  • ${ receptData.blockId_27175.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_27175.enhet | vuePlura( receptData.blockId_27175.mangd) } ${ receptData.blockId_27175.ingrediens } 0.50 tsk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_27176.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_27176.enhet | vuePlura( receptData.blockId_27176.mangd) } ${ receptData.blockId_27176.ingrediens } 2.50 dl vetemjöl
  • ${ receptData.blockId_27177.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_27177.enhet | vuePlura( receptData.blockId_27177.mangd) } ${ receptData.blockId_27177.ingrediens } 1 dl Okivi Fyra nordiska fullkornsgryn Mathem
  • ${ receptData.blockId_27178.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_27178.enhet | vuePlura( receptData.blockId_27178.mangd) } ${ receptData.blockId_27178.ingrediens } 2 tsk bakpulver
  • ${ receptData.blockId_27179.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_27179.enhet | vuePlura( receptData.blockId_27179.mangd) } ${ receptData.blockId_27179.ingrediens } 2 tsk vaniljsocker
  • ${ receptData.blockId_27180.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_27180.enhet | vuePlura( receptData.blockId_27180.mangd) } ${ receptData.blockId_27180.ingrediens } 3 tsk pepparkakskryddor
  • ${ receptData.blockId_27181.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_27181.enhet | vuePlura( receptData.blockId_27181.mangd) } ${ receptData.blockId_27181.ingrediens } 1.25 dl valnötter
  • ${ receptData.blockId_27182.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_27182.enhet | vuePlura( receptData.blockId_27182.mangd) } ${ receptData.blockId_27182.ingrediens } 5 msk strösocker
  • ${ receptData.blockId_27183.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_27183.enhet | vuePlura( receptData.blockId_27183.mangd) } ${ receptData.blockId_27183.textFore | vuePlura( receptData.blockId_27183.mangd) } ${ receptData.blockId_27183.ingrediens } 2.50 dl finriven zucchini
  • ${ receptData.blockId_27184.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_27184.enhet | vuePlura( receptData.blockId_27184.mangd) } ${ receptData.blockId_27184.textFore | vuePlura( receptData.blockId_27184.mangd) } ${ receptData.blockId_27184.ingrediens } 1.50 dl finrivna morötter
  • ${ receptData.blockId_27185.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_27185.enhet | vuePlura( receptData.blockId_27185.mangd) } ${ receptData.blockId_27185.textFore | vuePlura( receptData.blockId_27185.mangd) } ${ receptData.blockId_27185.ingrediens } 0.50 dl koncentrerad äppeljuice
  • ${ receptData.blockId_27186.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_27186.ingrediens } 2 -- ägg

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Tillaga fullkornen enligt anvisning på förpackningen.

Smörj en brödform 1,5 l med lite rapsolja.

Ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 40 minuter.

Kontrollera med en provsticka att kakan är klar, dvs att stickan inte är kladdig.

Blanda de torra ingredienserna i en skål.

Blanda zucchini, morötter, äppeljuice och ägg i en annan skål.

Rör ihop alla ingredienser försiktigt och häll smeten i formen.

Stjälp ur kakan ur formen. Låt svalna under bakduk innan servering.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 322,58
Energi kcal: 77,13
Fett: 2,86g
Mättat fett: 0,46g
Kolhydrater: 10,33g
Sockerarter: 3,64g
Fiber: 0,86g
Protein: 2,01g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information