Mjuk pep­par­ka­ka med zuc­chi­ni

Kryd­dig, smak­rik och saf­tig jul­ka­ka med full­korn, moröt­ter och zuc­chi­ni. De märks knappt, men krop­pen note­rar dem, bugar och vis­kar Tack”. Pre­cis som det ska vara när du äter okinordiskt.

Ingredienser

  • 24 skivor
  • ${ receptData.blockId_3168.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3168.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3168.mangd) } ${ receptData.blockId_3168.ingrediens } 0.50 tsk rapsolja till formen
  • ${ receptData.blockId_3169.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3169.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3169.mangd) } ${ receptData.blockId_3169.ingrediens } 2.50 dl grahamsmjöl
  • ${ receptData.blockId_3170.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3170.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3170.mangd) } ${ receptData.blockId_3170.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_3173.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3173.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3173.mangd) } ${ receptData.blockId_3173.ingrediens } 1.50 tsk bakpulver
  • ${ receptData.blockId_3399.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3399.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3399.mangd) } ${ receptData.blockId_3399.ingrediens } 0.50 tsk bikarbonat
  • ${ receptData.blockId_3174.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3174.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3174.mangd) } ${ receptData.blockId_3174.ingrediens } 1 tsk vaniljsocker
  • ${ receptData.blockId_3175.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3175.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3175.mangd) } ${ receptData.blockId_3175.ingrediens } 1.50 tsk pepparkakskryddor
  • ${ receptData.blockId_3176.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3176.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3176.mangd) } ${ receptData.blockId_3176.ingrediens } 1.25 dl valnötter
  • ${ receptData.blockId_3177.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3177.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3177.mangd) } ${ receptData.blockId_3177.ingrediens } 3 msk strösocker
  • ${ receptData.blockId_3178.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3178.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3178.mangd) } ${ receptData.blockId_3178.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3178.mangd) } ${ receptData.blockId_3178.ingrediens } 2.50 dl finriven zucchini
  • ${ receptData.blockId_3179.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3179.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3179.mangd) } ${ receptData.blockId_3179.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3179.mangd) } ${ receptData.blockId_3179.ingrediens } 1.50 dl finriven morötter
  • ${ receptData.blockId_3180.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3180.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3180.mangd) } ${ receptData.blockId_3180.ingrediens } 1.25 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_3181.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3181.ingrediens } 2 -- ägg

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj en brödform 1,5 l med lite rapsolja.

Blanda de torra ingredienserna i en skål.

Riv zucchini och morötter fint. Blanda zucchini, morötter, vatten och ägg i en annan skål.

Rör ihop alla ingredienser försiktigt och häll smeten i formen.

Ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 40 minuter mitt i ugnen.

Kontrollera med en provsticka att kakan är klar, dvs att stickan inte är kladdig.

Stjälp ur kakan ur formen. Låt svalna under bakduk innan servering.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 448,86
Energi kcal: 107,21
Fett: 4,38g
Mättat fett: 0,6g
Kolhydrater: 12,43g
Sockerarter: 4,62g
Fiber: 1,85g
Protein: 3,53g

Fler goda recept