Mjuk pep­par­ka­ka med zuc­chi­ni

Kryd­dig, smak­rik och saf­tig jul­ka­ka med full­korn, moröt­ter och zuc­chi­ni. De märks knappt, men krop­pen note­rar dem, bugar och vis­kar Tack”. Pre­cis som det ska vara när du äter okinordiskt.

Ingredienser

  • 24 skivor
  • ${ receptData.blockId_26120.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_26120.enhet | vuePlura( receptData.blockId_26120.mangd) } ${ receptData.blockId_26120.ingrediens } 0.50 tsk rapsolja till formen
  • ${ receptData.blockId_26121.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_26121.enhet | vuePlura( receptData.blockId_26121.mangd) } ${ receptData.blockId_26121.ingrediens } 2.50 dl grahamsmjöl
  • ${ receptData.blockId_26122.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_26122.enhet | vuePlura( receptData.blockId_26122.mangd) } ${ receptData.blockId_26122.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_26123.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_26123.enhet | vuePlura( receptData.blockId_26123.mangd) } ${ receptData.blockId_26123.ingrediens } 1.50 tsk bakpulver
  • ${ receptData.blockId_26124.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_26124.enhet | vuePlura( receptData.blockId_26124.mangd) } ${ receptData.blockId_26124.ingrediens } 0.50 tsk bikarbonat
  • ${ receptData.blockId_26125.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_26125.enhet | vuePlura( receptData.blockId_26125.mangd) } ${ receptData.blockId_26125.ingrediens } 1 tsk vaniljsocker
  • ${ receptData.blockId_26126.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_26126.enhet | vuePlura( receptData.blockId_26126.mangd) } ${ receptData.blockId_26126.ingrediens } 1.50 tsk pepparkakskryddor
  • ${ receptData.blockId_26127.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_26127.enhet | vuePlura( receptData.blockId_26127.mangd) } ${ receptData.blockId_26127.ingrediens } 1.25 dl valnötter
  • ${ receptData.blockId_26128.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_26128.enhet | vuePlura( receptData.blockId_26128.mangd) } ${ receptData.blockId_26128.ingrediens } 3 msk strösocker
  • ${ receptData.blockId_26129.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_26129.enhet | vuePlura( receptData.blockId_26129.mangd) } ${ receptData.blockId_26129.textFore | vuePlura( receptData.blockId_26129.mangd) } ${ receptData.blockId_26129.ingrediens } 2.50 dl finriven zucchini
  • ${ receptData.blockId_26130.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_26130.enhet | vuePlura( receptData.blockId_26130.mangd) } ${ receptData.blockId_26130.textFore | vuePlura( receptData.blockId_26130.mangd) } ${ receptData.blockId_26130.ingrediens } 1.50 dl finriven morötter
  • ${ receptData.blockId_26131.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_26131.enhet | vuePlura( receptData.blockId_26131.mangd) } ${ receptData.blockId_26131.ingrediens } 1.25 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_26132.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_26132.ingrediens } 2 -- ägg

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj en brödform 1,5 l med lite rapsolja.

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Blanda zucchini, morötter, vatten och ägg i en annan skål.

Rör ihop alla ingredienser försiktigt och häll smeten i formen.

Ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 40 minuter.

Kontrollera med en provsticka att kakan är klar, dvs att stickan inte är kladdig.

Stjälp ur kakan ur formen. Låt svalna under bakduk innan servering.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 448,86
Energi kcal: 107,21
Fett: 4,38g
Mättat fett: 0,6g
Kolhydrater: 12,43g
Sockerarter: 4,62g
Fiber: 1,85g
Protein: 3,53g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information